РИК одбио приговоре на извеšштај о укупним резултатима избора

Републичка изборна комисија (РИК) одбила је приговоре на извештај о укупним резултатима избора за народне посланике Народне скупштине.

РИК је одбио приговор групе грађана "Левица Србије - Борко Стефановић" и Саве Пилиповића из Земуна на извештај о укупним резултатима избора за народне посланике Скупштине Србије који су у одвојеним приговорима навели да је на бирачком месту Лепосавић 09 Лешак Српска напредна странка добила 657 гласова, али јој је у Записник о раду бирачког одбора уписано 766 гласова и то тако што су јој додати гласови других изборних листа.

У оба приговора се наводи да су СНС-у додати гласови, између осталог, листа "Борис Тадић, Чедомир Јовановић-Савез за бољу Србију-Либерално демократска партија, Лига социјадемократа Војводине, Социјалдеморатска странка" којој је, како је наведено, украдено 50 гласова, "Двери-Демокрастка странка Србије-Санда Рашкових-Ивић-Бошко Обрадовић", којој је украдено 12 гласова, и листе "Борко Стефановић", којој су украдена два гласа.

РИК је одбио приговор као неоснован.

РИК је једногласно одбио и приговор Републиканске странке која је дала приговор, између осталог, због неодобравања права тој странци на копирање "Записника бирачких одбора са свих бирачких места".

РИК је једногласно одбацио и приговор групе грађана "Генерал Момир Стојановић-Адвокат Срђан Алексић Искрено за Ниш" који су поднели приговор због, како наводе, неправилности у поступку спровођења гласања на бирачком месту број 18 у градској општини Црвени крст у Нишу.

Пошто су сада сви приговори, надам се, пристигли на извештаје о резултатима избора одбијени, решење којим смо утврдили резултате избора је постало коначно, рекао је председник РИК-а Дејан Ђурђевић, додајући да ће РИК заказати седницу и поделити мандате народним посланицима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво