ДЈБ: Четврти у Србији, други у Београду

Листа Доста је било четврта је по броју освојених гласова на ванредним парламентарним изборима одржаним 24. априла, а друга у Београду и Новом Саду, саопштио је тај Покрет.

Покрет објашњава да их 227.626 освојених гласова сврстава на четврто место по политичкој снази, имајући у виду све странке појединачно, ван коалиција.

Овај резултат је три пута бољи од оног који је покрет Доста је било имао пре две године, а са 16 посланика у Скупштини Србије сада ће бити најјача опозициона снага демократске, грађанске и реформске оријентације, наводи ДЈБ у саопштењу.

"Наш резултат је још бољи у Београду, где смо постали друга по снази политичка странка. Покрет је у Београду освојио 11,15 одсто гласова и то је други најбољи резултат, испред СРС-а (9,20 одсто), СПС коалиције (8,73), ДС коалиције (8,3), Двери (6,55) и СДС-ЛДП (4,8)", тврде у ДЈБ.

У Нишу је тај покрет освојио, према подацима који се наводе у саопштењу, 9,2 одсто гласова на републичким изборима, а у Новом Саду 9,7 одсто на републичким, а 9,5 одсто гласова на изборима за градску скупштину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво