Вучић: Трудићу се да будем премијер свих грађана Србије

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да ће се трудити да буде председник Владе свих грађана Србије, истичући да је победа СНС-а историјска. Према подацима СНС-а, на основу обрађених података са 77 одсто бирачких места, та странка је освојила 50,9 одсто гласова.

"Трудићу се да будем председник Владе свих грађана Србије", рекао је Вучић и додао да нема времена за славље јер "ћемо ускоро почети да радимо".

"Хвала свим људима који су данас у великом броју гласали упркос не баш пријатном времену... Посебно сам захвалан људима са листе 'Србија побеђује'", рекао је Вучић.

И себи и свету смо показали да је Србија уједињена у жељи за европску будућност, истакао је Вучић.

Како је рекао, данашњи резултати су подршка демократији, европским залагањима.

"Дирнут сам резултатима које смо постигли, грађани су нам указали част да водимо Владу. Ова част са собом повлачи и огромну одговорност, знам куда да идемо, како да обезбедимо будућност Србије и како напорно да радимо да бисмо тамо стигли", указао је Вучић.

Захвалио је свим грађанима који су данас гласали, а посебно људима са листе око СНС-а, који су водили, како је рекао, чисту, поштену, одговорну и озбиљну кампању.

Према његовим речима, ово су били "најмирнији избори са најмање неправилности у последњих 25 година". Овим изборима је, каже, Србија показала и себи и свету да је уједињена у заједничким залагањима за бољу будућност.  

Лидер напредњака је напоменуо да су сви избори до сада били за стабилизацију Србије, а "данашњи су били глас за просперитетну будућност".

"Наш пут није посут ни ружама, нема меда и млека, али све је то достижно и мислим да ћемо моћи да остваримо. Наставићемо да радимо за бољи животни стандард грађана, за боље плаћена радна места, боље здравство, борбу против корупције", рекао је Вучић.

Додао је да су људи на изборима рекли да неће да се враћају у прошлост и да смо на путу ка бољој заједничкој будућности. 

"Уколико од председника добијем мандат за састав нове владе, обећавам да ћемо, без обзира на то ко како мисли, наставити са најбољим развојем демократије и људских права", нагласио је лидер напредњака.

Захвалио је и свим људима који не припадају СНС-у, а подржали су га, као и свим грађанима на огромној подршци и поверењу.

"Само смо ми у то веровали, новинари су правили анкете и нико нам није давао више од 40 одсто. Ово је историјски резултат, изванредан резултат за нас који показује озбиљност и одговорност грађана", додао је Вучић.

"Већ наредних дана ћемо наставити да радимо све што смо почели још жешће", поручио је Вучић истичући да ће ове године привредни раст бити већи од два одсто, наредне преко три одсто, а у 2018. преко четири одсто, што значи већи стандард за грађане Србије.

На питање које ће бити прве мере Владе, лидер СНС-а је рекао да је већ говорио о стратешком путу земље и тактичким потезима.

"Морамо бити спремни за долазак мисије ММФ-а и Светске банке почетком јуна", рекао је Вучић, додавши да би "волео да прођемо то", јер онда пре краја године може да каже људима да може да се иде на повећање плата и пензија.

"Али, то зависи од тога колико ћемо бити озбиљни", рекао је Вучић.

Према његовим речима, за мање од годину дана биће завршен Коридор 10, као и Коридор 11 до Чачка.

Вучић је истакао да ће бити завршена реформа јавне администрације и реструктурирања јавних предузећа, како би се Србија још снажније развијала од других земаља.

Навео је да је добио више честитки из иностранства, између осталог и из кабинета немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Вучић је још једном навео да је победа СНС-а историјска, јер, приметио је, није мала ствар остварити такве резултате после две године веома тешких реформи.

Између осталог, Вучић је напоменуо да је СНС у 60 или 70 општина добио више од 60 одсто гласова, што није забележено у нашој земљи.

"Добили смо нову енергију, озбиљност и сигурност, без обзира на све и прљаву пропаганду", нагласио је Вучић и додао да су озбиљни и одговорни људи гласали за будућност Србије и да нису слушали приче о њему и његовој породици и наводним рачунима на Девичанским острвима.

Ипак, додао је, "грађани знају да су то лажи".

"Још више и жешће ћу радити, људи цене марљивост и посвећеност", поручио је Вучић.

Истакао је да очекује да ће СНС имати још убедљивију победу на Косову и Метохији, где очекује више од 60 одсто гласова.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво