Борислав Стефановић и Јанко Веселиновић на заједничкој листи

Левица Србије Борислава Стефановића, Покрет за преокрет Јанка Веселиновића, Ново удружење пензионера Србије и Социјалдемократска унија заједно ће наступати на републичким изборима 24. априла на листи "Борко Стефановић - Србија за све нас", објавили су свој коначан договор.

Борислав Стефановић је на конференцији за новинаре изјавио да очекују да њихова листа постигне одличан резултат.

Окупили смо се пре свега око великих програмских, идеолошких и политичких сличности, да су ово покрети који у великој мери деле нашу потребу у борби за социјалну правду, једнакост и солидарност, социјалну државу, ово су покрети и партије које се традиционално боре против овог режима и желе да буду бескомпромисна опозиција Александру Вучићу, рекао је он.

Према његовим речима, представници листе крећу сутра у прикупљање потписа.

Очекујемо да у најкраћем могућем року предамо потписе и листу да људи имају опцију која у Србији представља једну нову политику, додао је Стефановић.

То је један трећи пут политички, нова колона, нове људе који дају један нов програм, нов приступ и нове људе у српској полтици где се мање више све води између рециклираних кадрова, рециклираних политика и покушаја који су се неславно завршили у блиској прошлости и нису дали адекватан резултат, закључио је он.

Покрет за преокрет је у овој колони, рекао је његов председник Јанко Веселиновић, истичући да је Србији је нужан преокрет, јер Србији требају промене.

То не могу да донесу рециклирани политичари или рециклиране партије, оценио је.
Према његовим речима, Србији је потребан преокрет и у правосуђу, да свакоме правда буде загарантована, здравству, да свако може да се лечи и у области безбедности грађана, просвете, у свим областима...

Он је позвао грађане Србије да изађу на изборе и да је ова листа та за коју ће људи моћи да кажу, "да, ја имам за кога да гласам", јер окупља људе за које се не може рећи да су компромитовани.

Председник НУПС Предраг Илић је рекао да је то младо удружење, које је основано у циљу да заступа незадовољне статусом и квалитетом живота и односом странака на власти и опозиције.

Морамо да учинимо нешто друго и квалитетно ново него што су сва досадашња усдружења и једнина пензионерска партија учиниле до сад, додао је он.

Лидер СДУ, некадашње странке Жарка Кораћа, Милош Адамовић истакао је да су на листи равномерно заступљене жене - половина.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво