Марић позвао Србе на КиМ да провере да ли су уписани у бирачки списак

Министар администрације и локалне самоуправе у косовској влади Љубомир Марић позвао је грађане српске националности на Косову да провере да ли су уписани у бирачки списак, како би остварили право гласа на предстојећим изборима за српски парламент, 24. априла.

Љубомир Марић је поручио Србима са Косова да "већ сутра провере да ли се налазе на бирачком списку, а потом и искористе своје гласачко право и тако дају подршку раду Владе Републике Србије у политици очувања Косова и Метохије".

Према његовим речима, изласком на изборе грађани показују да желе да буду део онога што је договорено а то је Заједница српских општина.

Министар каже да је најважније да избори буду организовани као и пре две године, али да би велики значај имало повећање броја бирачких места, што је идеја, као и правовремено обавештавање грађана о целом процесу. Одлуку о повећању броја бирачких места доноси Изборна комисија и ОЕБС.

Марић тврди да ће листа коју предводи премијер Александар Вучић освојити највише гласова, јер је, каже, премијер успео да успостави јединство међу Србима на Косову.

"Срби су изгубили осећај страха, осим када је екстремизам у питању. Ми смо научили да живимо са тим страхом и са својом одлуком останка и опстанка, зато је важна даља подршка раду Владе Републике Србије а излазност на предстојећим изборима је одговор грађана и знак да желе да буду део Београда и део политике Владе Србије", рекао је Марић.

Марић верује да ће излазност ове године бити већа него пре две године, јер је први пут на терену видљив напредак у области школства, здравства и решавања стамбених питања.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара