Читај ми!

РИК почео изборни процес, предаја листа до 8. априла

Републичка изборна комисија званично је почела изборни процес и утврдила да ће гласачки листићи бити оловносиве боје, контролни листићи розе боје, док је рок за предају изборних листа 8. април.

Председник РИК-а Дејан Ђурђевић рекао је новинарима после седнице, на којој су донета упутства за спровођење избора и утврђени обрасци за спровођење свих изборних радњи, да је упућен захтев Влади Србије да се одобре средства из текуће буџтске резерве за финансирање ванредних парламентарних избора.

Према пројекцији, избори би требало да буду јефтинији за 100 милиона динара у поређењу са изборима 2014. године, рекао је Ђурђевић.

Истакао је да ће РИК објавити све обрасце на свом сајту и од тада ће странке моћи да почну прикупљање потписа и припрему изборних листа.

Ђурђевић је одбацио тврдње неких политичких странака да су обрасци утврђени унапред и већ подељени, рекавши да ће образац тек сад бити направљен, на основу конкретних сугестија свих политичких групација у РИК-у.

"Најважнији образац, а то је изјава бирача који подржава изборну листу, утврђен је на седници РИК-а тако што је свака групација, па и представници опозиционих странака, предложила измену, те је образац аутентично утврђен на данашњој седници РИК-а", рекао је Ђурђевић.

Како је додао, упућен је и захтев Канцеларији за Косово и Метохију да званично ступи у комуникацију са мисијом ОЕБС-а и поднесе извештај о томе на који начин могу да се организују избори на тој територији.

Ђурђевић је додао да ће изборни материјал штампати "Службени гласник".

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво