Тужилаштво наложило полицији да испита стражаре и медицинско особље затвора "Падинска скела"

Због убиства С. Б. у КПЗ Падинска скела, Више јавно тужилаштво у Београду дало је налог полицији да изврши неопходне провере како би се утврдило да ли има елемената кривичног дела у поступцима тројице чувара и медицинског техничара тог затвора.

Одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду полицији је наложило да обави детаљне разговоре са чуварима и медицинским техничарем, као и са лекаром у затвора Падинска скела на све околности које су претходиле смрти С. Б. у том заводу 4. фебруара 2024. године.

Такође, Тужилаштво је тражило да се достави медицинска документација С. Б. у вези са извршеним прегледима у затвору, као и да се по потреби обаве разговори са другим особама.

Уз захтев за прикупљање потребних обавештења полицији је достављен допис Управе за извршење кривичних санкција КПЗ "Падинска скела", заједно са прилозима.

Како се наводи у саопштењу, по пријему извештаја полиције Тужилаштво ће донети одлуку о даљем поступању у овом предмету.

Обдукција тела 74-годишњег С. Б., који је служио прекршајну казну у КПЗ “Падинска скела“, показала је да је умро насилном смрћу.

Тројица 20-годишњака, с којима је делио ћелију, осумњичена за тешко убиство.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво