Читај ми!

Тужилаштво: Затвореник у Падинској скели убијен, трпео свакодневно злостављање цимера из ћелије

Обдукција утврдила да је 74-годишњи С. Б., који је служио прекршајну казну у КПЗ “Падинска скела“, умро насилном смрћу. Тројица 20-годишњака, с којима је делио ћелију, осумњичена за тешко убиство. Сумња се да су жртву свакодневно психички, физички и сексуално злостављали, пошто више није имао новца да им купује намирнице у затворској кантини.

Дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду обавештен је 4. фебруара 2024. године о смрти С. Б. (74) у КПЗ “Падинска скела”, након чега је наложио да се обави обдукција са токсикологијом, како би се утврдио узрок смрти.

Како је саопштило Више јавно тужилаштво, након пријема обдукционог налаза 8. марта, који је показао да је С. Б. умро насилном смрћу, поступајући тужилац је наложио хапшење осумњичених, који су претходно делили ћелију са покојним С. Б., због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

Осумњичени Срећко С. (20), Саша С. (21) и Далибор П. (21) саслушани су у тужилаштву 14. марта, где се Срећко С. бранио ћутањем, а друга двојица осумњичених су изнела своју одбрану.

На предлог тужилаштва судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је осумњиченима одредио притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Према наредби о спровођењу истраге, осумњичени су од половине јануара до 4. фебруара 2024. године у КПЗ "Падинска скела" заједнички извршили кривично дело и при безобзирном насилничком понашању лишили живота оштећеног С. Б.

Сумња се да су они, у соби у којој су заједно боравили, С. Б. свакодневно психички, физички и сексуално злостављали, пошто му је нестало новца којим је у затворској кантини куповао намирнице за осумњичене.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво