Читај ми!

Због смрти затвореника покренути дисциплински поступци у затвору у Падинској Скели

Против седам службеника Казнено-поправног завода у Падинској Скели је покренут дисциплински поступак јер нису пријавили инцидент после којег је један затвореник преминуо од нанетих повреда. Инцидент се догодио пре више од месец дана.

Управа за извршење кривичних санкција саопштила је да је покренула дисциплинске поступке против седам службеника у Казнено-поправном заводу у Београду, у Падинској Скели, због сумње да су починили тежу повреду радне дужности према Закону о државним службеницима.

Службеници нису обавестили претпостављене о ванредном догађају у којем су учествовала четворица прекршајно кажњених лица за која се сумња да су нанели повреде прекршајно кажњеном лицу Б. С. од којих је Б. С. преминуо 4. фебруара, наводи се у саопштењу.

Медији наводе да је преминули затвореник издржавао казну од 30 дана због кршења Закона о јавном реду и миру, као и да је реч о затворенику старијем од 70 година.

Управа за извршење кривичних санкција истиче да неће толерисати понашање запослених који заобилазе прописане процедуре у обављању радних дужности и због тога ће бити најстроже санкционисани.

''Истичемо и да смо о свим својим сазнањима обавестили надлежно тужилаштво које ће утврдити да ли има елемената кривичног гоњења'', наводи се у саопштењу Управе.

Према незваничним информацијама, управник завода у Падинској Скели Владимир Б. који је ту функцију обављао од 2018. године, премештен је на нижу позицију.

Убрзо је на његово место постављена друга особа, док је Управа реаговала покретањем дисциплинских поступака.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво