Читај ми!

Четврти дан потраге за илегалним мигрантима, укључен и хеликопер МУП-а

Хеликоптерска јединица МУП-а Србије укључила се у полицијску акцију која се спроводи четврти дан за редом како би се сузбиле ирегуларне миграције, саопшти је МУП. Током акције, која се спроводи од 27. октобра, пронађено је више стотина миграната, који су измештени у прихватне центре.

Помоћник директора полиције генерал полиције Дејан Луковић изјавио је да неколико стотина припадника Министарства унутрашњих послова већ четврти дан за редом спроводи снажну акцију усмерену на сузбијању ирегуларних миграцијa, а да им у томе помажу и припадници Хеликоптерске јединице МУП-а.

"Данас смо имали опсежну претрагу терена где смо укључили и колеге из Хеликоптерске јединице и том приликом смо пронашли једну аутоматску пушку, један пиштољ, 537 комада муниције различитог калибра, два мобилна телефона и један лаптоп који ће бити предмет даље обраде", навео је Луковић.

Луковић је нагласио да је приметно да је у последња два дана много мањи прилив миграната, поготову са територије Мађарске, што је добар знак да се ситуација на овом подручју полако смирује.

"Ми ћемо наставити даљи рад и укључићемо све снаге и сва расположива средства да разбијемо кријумчарске групе да их похапсимо, а посебно нам је жеља да вратимо мир на овим просторима“, нагласио је Луковић.

Иначе, током ове полицијске акције која се спроводи од 27. октобра, на простору шума уз граничну линију, као и у легалном и илегалном смештају, пронађено је више стотина миграната, који су измештени у прихватне центре.

Међу њима су били и држављани Турске, који су легално ушли у Републику Србију, али су тај боравак злоупотребили, како би кријумчарским каналима ушли на простор Европске уније.

Српска полиција их је спречила у тој намери и 220 турских држављана пристало је да се добровољно врати у Турску након чега су напустили нашу земљу.

Током преподнева, на граничном прелазу Реске, министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се са министром унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером и том приликом договорили су конкретне кораке у заједничкој борби против ирегуларних миграција.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара