Хапшења због производње марихуане, претреси широм Србије

Седам особа је ухапшено због сумње да су производили и продавали марихуану. У току је претрес на више локација широм Србије.

По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са СБПОК-ом, након вишемесечног предистражног поступка на територији Србије, данас је лишено слободе седам лица и то: И. С., Н. З., А. Д., Г. Ч., Р. Д., С. Д., и М. Р. док један осумњичени није пронађен на адреси.

Ухапшени су због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Како тужилаштво наводи, "та организована криминална група, чији је организатор И.С. је у периоду од средине 2021. до данас (10. октобра 2023. године) неовлашћено производила опојну дрогу марихуана у разним грађевинским објектима (лабораторијама) на територији Републике Аустрије, Србије и Босне и Херцеговине".

Како се наводи, у току су претреси на више локација на територији Србије. Само у Суботици је у једној од лабораторија данас пронађено око 500 биљака канабиса у разним фазама раста.

У законом предвиђеном року полиција ће осумњичене уз кривичну пријаву спровести у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега бити саслушани.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара