Читај ми!

Акција МУП-а на подручју Суботице, Сомбора и Кикинде, пронађен 371 мигрант

Припадници Министарства унутрашњих послова у акцији усмереној на сузбијање илегалних миграција на подручју Суботице, Сомбора и Кикинде пронашли су 371 ирегуларног мигранта и они се превозе у прихватне центре, саопштио је МУП.

У акцији су пронађене и три аутоматске пушке, једна полуаутоматска пушка и пиштољ, два агрегата, као и 25 пасоша и 12 личних карата.

На територији Полицијске управе Суботица једном ирегуларном мигранту је одређено задржавање због прекршаја из области Закона о странцима, док су на подручју Полицијске управе Сомбор против четири српска држављанина поднети захтеви за покретање прекршајног поступка због сумње да су учинили прекршај помагање у незаконитом боравку страном држављанину.

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић поручио је да ће највећи број миграната бити спровден у прихватне центре.

"Пронађено је више комада ватреног оружја, тачније на једној локацији нађене су четири аутоматске пушке. У току је увиђај лица места и крим-техничка обрада лица места. Видећемо да ли некоме од ових миграната које смо пронашли на лицу места припада то оружје“, рекао је Васиљевић.

"Извиђачи" у крошњама дрвећа

Навео је да је у овој акцији први пут један број миграната такозваних "извиђача“ пронађен у крошњама дрвећа, а да полиција прилагођава своје мере и радње променама у њиховим активностима.

"Могу да поручим свим грађанима да могу да буду максимално спокојни и безбедно ће бити на свим подручјима у Републици Србији“, казао је Васиљевић.

Истакао је и да ће од сутра на подручју Суботице патролирати један број припадника Жандармерије.

"Циљ нам је да мигранти буду тамо где им је место - у Прихватним центрима, да они који се крећу да имају легалну документацију, а да број сукоба међу мигрантима сведемо на минимум“, рекао је Васиљевић, нагласивши да до сада сукоби у протеклим месецима нису довели до угрожавања локалног становништва, већ се ради о сукобима међу мигрантима, као и да ће полиција предузети све мере и радње да овакве појаве потпуно анулира.

Акцији присуствовао Гашић

Акцији је присуствовао и министар унутрашњих послова Братислав Гашић који је истакао да се овакве акције детаљно планирају, као и да у њима учествују најобученији припадници елитних јединица МУП-а.

"Република Србија је земља хуманих и добрих људи. И тако се и односимо према свима којима је помоћ потребна. Али држава неће дозволити да било ко злоупотреби то гостопримство и угрози безбедност наших грађана", рекао је Гашић.

Акција се детаљно планира

Нагласио је да је ова акција још једна у низу које Министарство унутрашњих послова спроводи у циљу сузбијања илегалних миграција, а посебно на сузбијању њихових међусобних обрачуна и криминалних активности.

"Због неприступачног и непрегледног терена овакве акције се детаљно планирају и у њима учествују најобученији припадници елитних јединица министарства“, навео је он.

Гашић је поручио да Министарство унутрашњих послова активно прати дешавања и да су припадници МУП-а спремни да адекватно реагују у сваком тренутку.

"Заштитићемо све грађане Србије и нећемо дозволити да било ко угрози њихову безбедност и безбедност њихове имовине“, поручио је Гашић.

недеља, 21. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару