Читај ми!

Сведочио отац младића убијеног у масовној пуцњави у околини Младеновца

У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву данас је саслушан отац једног од убијених у масакру у околини Младеновца, за које се сумњичи У. Б. (21).  Поред њега саслушан је и отац младића рањеног у том масакру, а они су испитани у својству сведока–оштећених, сазнаје Танјуг.

За сутра и прекосутра су такође заказана саслушања сведока–оштећених. 

Претходне недеље је у том тужилаштву је саслушано око 20 сведока, међу којима су били таксиста и жена које је У. Б. како се сумња отео и претио им бомбом.

У. Б. је како се сумња возачу таксија претио бомбом тражећи од њега да га одвезе до места у околини Крагујевца где је касније ухапшен.

Испитана су три сведока, у чијем правцу је У. Б. такође испалио хице, али их није повредио, због чега су они добили статус сведока оштећеног.

Претходне недеље је такође испитана жена која се налазила у таксију када је У. Б. претио бомбом, због чега га је она слагала да је трудна, како би спасла свој живот.

Оштећених у овом поступку има много, с обзиром на број убијених и повређених, а међу оштећенима је и особа чији је ауто У. Б. током бекства узео, као и породице убијених.

У. Б. се сумњичи да је 4. маја на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматске пушке убио осам, а покушао да убије 12 особа, саопштило је раније Више јавно тужилаштво у Смедереву које води истрагу у овом случају.

Након убиства сумња се да је У. Б. дошао до наплатне рампе "Мали Пожаревац" претио таксисти и путници таксија, бомбом, чиме је принудио возача да га одвезе до села код Крагујевца где је и ухапшен. 

У. Б. се стављају на терет кривична дела тешко убиство, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила. Он се налази у притвору од 5. маја, када је и ухапшен.

Неколико дана касније ухапшен је његов отац Р. Б., због сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса објеката које користи Р. Б., полиција је пронашла неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.

Он се такође налази у притвору, као и Г. Г. – ујак осумњиченог У. Б., који се такође сумњичи за кривична дела неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се