Настављена потрага за тројицом мушкараца чији се чамац преврнуо на Дунаву, подигнути и дронови

Интензивно се трага за тројицом мушкараца који су нестали када се у суботу око 23 часа преврнуо чамац на Ади Хуји. Како РТС сазнаје, пронађен је ранац са документима једног од несталих, а подигнути су и дронови.

У потрагу за тројицом мушкараца укључени су Јединица за безбедност на рекама, рониоци, припадници Сектора за ванредне ситуације, комплетна Полицијска управа за Град Београд, као и полицијска управа у Панчеву. 

Како РТС сазнаје, пронађен је ранац са документима једног од несталих, а подигнути су и дронови.

Милош Костић, командир Полицијске испоставе за безбедност на рекама, рекао је да се потрага терена обавља од места где се највероватније десила пловидбедна несрећа, па низводно до Панчева.

Саветује да се не излази на реку уколико су лоши временски услови, али ако се већ налазимо на води, каже Костић, онда треба ићи ближе обали и наћи погодно место за сидрење.

Прошле године је, каже, било тридесетак случајева где су се грађани нашли у небезбедним условима и којима је била потребна помоћ.

"Пре испловљавања сваки грађанин мора поседовати дозволу за управљање моторним чамцем, пловило мора бити техничко исправно и регистровано, мора имати одговарајућу опрему предвиђену законом - спасилачке прслуке, спасилачки венац, комплет прве помоћи, ППА апарат, весла, чакље...", рекао је Костић.

Како би се несреће на реци предупредиле, указује Костић, потребно је и да се пре сваког испловљавања направи план и провери временска прогноза.

"Свако небезбедно понашање на реци представља црну тачку. Црна тачка је непоштовање мера безбедности, и највећи део тих несрећа се дешава на реци Дунав из разлога што је Дунав друга највећа река у Европи и можемо рећи да је дивља река", рекао је Костић.

Три особе воде се као нестале, када се у суботу преврнуо чамац на Ади Хуји. Једaн мушкарац успео је да се спасе.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво