Читај ми!

Оштра полемика Беливука и Лалића

У Специјалном суду у Београду је за данас завршено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници терете за седам бистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, ормице и силовање.

На данашњем суђењу криминалној групи Вељка Беливука и Марка Милетића испитиван је окривљени-сарадник Стефан Лалић.

Првобитно се Марко Миљковић обратио судији и рекао да су оптужени у разговору са адвокатима закључили да би можда требало да траже изузеће судије, али да то неће урадити како не би одуговлачили поступак.

Миљковић је навео да се Лалићева изјава из тужилаштва, у којој прича да је Миљковић убио два власника "Пинк таксија" и Мирка Којића, појавила у новинама дан после те изјаве, а Миљковић ће, каже, тај исечак да преда судији на паузи.

Од судије је тражио да истражи одакле медијима Лалићева писана изјава, само дан након давања те изјаве у тужилаштву.

Оптужени В. Д., власник куће у Ритопеку у којој су припадници овог клана убијали и мучили своје супарнике, наставио је данас да испитује Лалића.

Одговарајући на његова питања, Лалић је прецизирао да је у убиству Лазара Вукићевића, имао задатак да у случају да Вукићевић "потегне" пиштољ, он употреби пиштољ са пригушивачем.

Лалић је навео да је В. Д. учествовао и у отмици и убиству Милана Љепоје и Здравка Радојевића, као и да је након Љепојиног убиства добио његов сат.

Према Лалићевим тврдњама, В. Д. је од клана добио стан на Звездари у замену за коришћење куће у Ритопеку, додајући да је једном добио и 50 грама кокаина да прода.

Оптужени Н. Ђ. је следећи почео да поставља питања Лалићу.

Вербални сукоб током испитивања 

Лалића је данас испитивао и оптужени вођа клана Вељко Беливук. Одговарајући на његова питања, Лалић је поновио да је Миљковићево мишљење било битније у групи од Беливуковог, што се, како тврди Лалић, наставља и на суђењу, где Миљковић води одбрану уместо адвоката.

Упитан шта је разлог за потписивање споразума са тужилаштвом о сведочењу против оптужених, Лалић је навео да "кавачки клан" месецима није уплаћивао кантину док су у притвору, што, како је казао, показује како та криминална група на тај начин брине о својим припадницима.

Беливук је у једном тренутку рекао "Лалићу зашто упорно покушаваш да нас направиш зликовцима и злотворима".

Више пута током кратког испитивања Лалић и Беливук су се вербално сукобили.

Беливук је током испитивања Лалића о блиндираним вратима и осталим препрекама у просторији на стадиону ФК Партизан, рекао: "Мене нико не може да убије Лалићу".

У наставку испитивања, Беливук је питао Лалића да ли има сазнања да су припадници групе правили ћевапе од тела својих жртава, на шта је Лалић рекао да он нема сазнања о томе.

Окривљени-сарадник је појаснио да је групи било представљено да је мотив убиства Мирка Којића претња клану, али да је сам закључио да је мотив ипак финанаснијска корист.

Одговарајући на Беливуково питање да ли му је враћен дуг од 7.000 евра са каматом, Лалић је рекао да није, па је Беливук поновио питање и добио исти одговор.

Лалић је рекао и да је купио неколико стотина грама кокаина од Беливука и Марка, а да је продавао Б. В.

Беливук је Лалића испитивао о његовом стану у Лисичјем потоку, локале на Дедињу, вилу у Перасту и стану који се води на мајку.

Лалић појаснио да је Беливуку једном приликом рекао да нема ништа од приче Радоја Звицера у вези с товаром дроге, док му Беливук, како каже, није веровао.

Беливук тврди да се Лалић прецизно сећа само датума са оптужнице, док на питања о неким другим ситуацијама не може да се сети датума.

Причајући о убиствима игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини, Беливук је питао како је баш он случајно у милионском граду налетео увече на њих двојицу, на шта је Лалић рекао да је Беливук сад рекао и време кад је налетео, а што он није знао.

Лалић је у два наврата рекао да је грешка у транскриптима када му је Беливук предочио његов ранији исказ, а судија је рекла да ће то проверити.

Окривљени-сарадник је рекао и да је група након убијања Горана Величковића слике његовог раскомаданог тела послала Филипу Кораћу, Исаковићу и Милошу Радосављевићу званом Кими.

Током испитивања Беливук је Лалића питао зашто је, ако су М. К. звали "свиња" а Беливука "дебели", рекао да је "дебели учествовао са Миљковићем у убиству једног од власника "Пинк таксија", након чега је рекао да је то био М. К., а Лалић је на то рекао да се Миљковић и Беливук тада нису интензивно дружили и да по томе зна. 

Беливук сутра наставља да испитује Лалића.

Припадници криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића потврђеном оптужницом терете се за седам убиства, трговину дрогом, незаконито ношење и држање оружја, отмице и силовање.

Лалић се нагодио са тужилаштвом да за казну затвора од 18 година прича о злочинима припадника ове групе.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара