Подигнута оптужница у случају "Јовањица", Предрагу Колувији продужен притвор

Специјални суд у Београду је, на предлог Тужилаштва за организовани криминал, продужио притвор већниском власнику пољопривредног добра "Јовањица" Предрагу Кулувији, против којег је подигнута оптужница због сумње да је на том имању узгајао марихуану.

Осим Колувије, оптужницом, која је суду на испитивање поднета 5. маја, обухваћено је још девет особа, потврђено је Танјугу у суду.

Једна особа са оптужнице је и даље у бекству, а притвор је продужен свима.

Колувија и остали оптужени у притвору су од хапшења 14. новембра 2019.

Оптужницом се окривљени терете за два кривична дела: удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, али детаљи још нису саопштени.

Одбрана још није добила оптужницу, али има низ замерки на поступање тужилаштва у истрази, током које је урађено више вештачења мобилних телефона, саслушано више од 60 сведока…

Колувијин бранилац Зора Добричанин Никодиновић рекла је Танјугу да је јуче обавештена да је истрага завршена али да оптужницу још није добила.

Након хапшења је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова по налогу тужилаштва ушли на пољопривредно добро "Јовањица" у близини Старе Пазове и тамо пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима.

Заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

Вечерње новости раније данас објавиле су да је Тужилаштво за организовани криминал подигло оптужницу у случају "Јовањица"

 

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара