Ухапшен власник и сви запослени у фирми "Јовањица", заплењена марихуана и пиштољи

Полиција је на пољопривредном добру у близини Старе Пазове пронашла илегалну лабораторију за производњу марихуане. Ухапшен је П. К., одговорно лице фирме "Јовањица" у чијем власништву је пољопривредно добро, као и сви запослени у тој фирми. Заплењена марихуана и два пиштоља.

Заплењена су 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика сирове биљке. Укупна тежина заплењене дроге је 3.954 килограма, саопштио је МУП.

Због сумње да је неовлашћено производио и стављао у промет опојне дроге, ухапшен је П. К., одговорно лице фирме "Јовањица" у чијем је власништву  поменуто пољопривредно добро, а који се сумњичи да је био вођа организоване криминалне групе која се бавила узгојем марихуане. 

Због истог кривичног дела, као чланови групе, ухапшени су М. З. (1980), Ж. В. (1964), Х. С. (1982), Ј. Б. (1976), Ж. П. (1994), Б. В. (1984), М. Б. (1982) и Х. П. (1979), сви запослени у фирми "Јовањица", док је полиција за још једном особом расписала потерницу и за њом се интензивно трага.

Сви ухапшени су у притвору, који им је одредио надлежни суд.

Против осумњиченог П. К. поднета је и кривична пријава због сумње да је извршио кривична дела "посебни случајеви фалсификовања исправе".

Наиме, полиција је код њега, приликом заустављања возила у којем се налазио, пронашла фалсификовану службену легитимацију, док је против возача аутомобила поднета прекршајна пријава јер је возило, мимо закона, било опремљено светлосном и звучном сигнализацијом.

Претресом просторија фирме "Јовањица" пронађени су и један пиштољ и један револвер, због чега ће против П. К. бити поднета и кривична пријава због недозвољене производње, држања и промета оружја и експлозивних материја.

број коментара 21 Пошаљи коментар
(среда, 27. нов 2019, 16:03) - anonymous [нерегистровани]

maruhana

treba legalizovat maruhanu jer se pusi na svakom cosku.jedne pohapse dodju drugi.

(среда, 27. нов 2019, 14:17) - Miro [нерегистровани]

Marihuana

Konoplja nije samo konoplja,konoplje ima vise vrsta.Marihuana koci intelektualni razvoj,mislim da nije potrebno da objasnim sta to znaci,ako se pusi marihuana.(среда, 27. нов 2019, 11:12) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Svaka Vam čast.
Posle toliko godina da pročitam komentar gde je "rečima tesno a mislima prostrano".

(уторак, 26. нов 2019, 21:46) - Bogdan Grujić [нерегистровани]

Konoplja

To što si napisao može samo neko potpuno neupućen da kaže ili napiše.Konoplja ima nadimak “biljka Bogova” jer ne samo da leči već se može bukvalno cela iskoristiti.Od medicine za ublažavanje bola sve do pravljenja izolacije i odeće.Da li misliš da je legalizovana u pola Amerike i u Kanadi da je to što su ti napričali istina? 

(уторак, 26. нов 2019, 21:28) - anonymous [нерегистровани]

Реплика коментатору М.Јовановић.

Кад сте већ толико упућен, онда немојте људима продавати ветар и маглу. Све те биљке које ви наводите као "лековите", у ствари су наркотичне и токсичне и као такве су штетне за човека. Фармацеутска индустрија извлачи из њих супстанце које - ни у ком случају не лече - већ наркотизирају болесника или одређени део његовог тела, да би му била смањена осетљивост на бол. То није лек! То је крајње решење које медицина увек настоји да избегне из многих разлога. Таквих пацијената код којих су ти наркотици једино решење - хвала Богу, веома је мало.
Ту не убрајам зависнике који су из чиста мира постали тешки пацијенти, узимајући те наркотике из потпуно бесмислених разлога.
Евентуална легализација производње марихуане и томе слично, подразумева строго контролирану производњу под надзором државе и са стриктном обавезом да се целокупна производња испоручи лиценцираним прерађивачима из фармације. А не за слободну продају дилерима дроге. То што ви прижељкујете од науке масовну употребу марихуане и у томе видите неки епохални напредак, показује колико сте мало информирани о медицини и уопште о свету око вас.

(уторак, 26. нов 2019, 21:04) - Zivko [нерегистровани]

Zanimacija

Ovakvih plastenika nema ni u Gospodjincima !

(уторак, 26. нов 2019, 20:14) - М. Јовановић [нерегистровани]

За информацију неупућенима

Свака биљка чији продукти се злоупотребљавају као опојне дроге је заправо лековита биљка. Опијум из мака, на пример, може да се искористи за добијање морфијума, који се вековима користи као анестетик или као снажан аналгетик, а може и да се искористи за добијање хероина, који је дрога. Не постоје лоше и добре биљке, постоје лоше и добре примене, јер су људи они који су лоши или добри. Решење је у развоју науке (конкретно: медицине и фармакологије) и изналажењу добре примене. Немојте само да се вадите на недостатак пара. Ено вам Куба као пример.

(уторак, 26. нов 2019, 20:06) - Pajko [нерегистровани]

Medicinske svrhe

Velika je steta sto drzava ne iskoristi ovu vec postojecu plantazu u medicinska istrazivanja i za probna lecenja raznim sastojcima ove biljke.Zaista bas u svemu kasnimo pa cak i u stvarima za mnoge od zivotnog znacaja.A tako bi malo kostali lekovi za nekoliko neizlecivih bolesti od kojih su pocela i deca da oboljevaju i umiru.

(уторак, 26. нов 2019, 18:57) - Natko [нерегистровани]

@Kameno doba

A gde se u civilizovanom svetu legalno gaji marihuana?Mozda u Engleskoj,Francuskoj,Nemackoj itd.gde to u Evropi ili mozda kod drzava preko "bare"?

(уторак, 26. нов 2019, 18:11) - Бојан [нерегистровани]

јовањица

Овде нешто смрди, пошто сам слушао на радију власника прије пар година и бавили су се производњом органске хране а вишак што не продају су давали народним кухињама и манастирима.Како је могуће да је оволики расадник марихуане остао непримећен све ове године?