Потписан уговор за изградњу деонице ауто-пута од Новог Београда до Сурчина

У Београду је потписан Комерцијални уговор за изградњу деонице Коридора 11 од Новог Београда до Сурчина са кинеском компанијом China Communications Construction Company Ltd коме је присуствовао председник Србије Александар Вучић, саопштила је служба за сарадњу председника Србије.

Деоница представља део ауто-пута "Милош Велики" (Коридор 11) и функционалну везу са Градом Београдом, дужине 7,9 километара.

Уговорена вредност пројекта износи 70,5 милиона долара, а завршетак радова планиран је до краја 2021. године.

Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи деонице Нови Београд–Сурчин, као дела ауто-пута Е-763, потписали су потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, в. д. директора ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак и директор огранка за Србију компаније "China Communications Construction Company Ltd" Џанг Сјаојуен. 

"Ово је за нас важна деоница, практично наставак градње ауто-пута 'Милош Велики' којег данас отварамо и деонице Београд–Сурчин треба да нам помогне да много једноставније дођемо на овај ауто-пут. Подсећамо такође да кинеска компанија завршава деоницу Београд–Обреновац и да ћемо ту деоници пустити на Светог Николу, а такође да ће радови на овој деоници почети 1. марта 2020. године", истакла је министарка саобраћаја Зорана Михајловић.

Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо захвалила је српској страни, председнику и потпредседнику српске владе на поверењу у кинеске компаније.

"Ја сам сигурна да све кинеске компаније које раде овде у Србији, укључујући 'CCCC' они ће учинити све своје напоре да испуне своје обавезе", рекла је Чен Бо. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво