Нови болнички центар у Каменици

До краја 2011. у Сремској Каменици биће завршен нови медицински комплекс–"Каменица 2". У будућем болничком блоку трансплантираће се срце и лечити рак плућа, најавио председник Владе Војводине Бојан Пајтић.

Нови медицински комплекс у Сремској Каменици, под називом "Каменица 2", у којем ће се вршити трансплатације срца, биће завршен до краја 2011. године, најавио је председник Владе Војводине Бојан Пајтић.

Пајтић је током обиласка радова рекао да ће "Каменица 2" бити и најмодернији регионални центар за лечење рака плућа.

"Ово је практично нова 'Клиника Шварцвалд' на обронцима Фрушке горе", рекао је Пајтић.

Председник Владе Војводине је рекао да је до сада из Фонда за капитална улагања Војводине уложено више од 1,4 милијарде динара у изградњу комплекса.

"Изградњом 'Каменице 2' биће спасене стотине хиљада живота", рекао је Пајтић.

Директорка Института за кардиоваскуларне болести Војводине Нада Чемерлић-Ађић је рекла да ће се, када проради "Каменица 2", значајно скратити листе чекања пацијената у области кардиохирургије, а значајно ће се повећати и број операција на отвореном срцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије