Читај ми!

Владика Теодосије: Не само да чувамо наслеђе, него и подижемо нове храмове

У селу Родељ код Лепосавића освештана је новоизграђена црква Свете Тројице. Српски народ на Косову и Метохији не само да чува наслеђе, него подиже и нове храмове као одговор свима који нам не желе добро, поручио је владика рашко-призренски Теодосије.

"Ово је један добар знак за све вас који живите овде и за све нас који данас живимо на Косову и Метохији, наш одговор свима онима који не желе добро и који окрећу главу од нас и хоће да нас понизе, а нико од људи нас не може понизити ако сами себе не понизимо својим животом и својим делима. Ми управо подижемо храмове Господње и желимо управо молитву и љубав коју показујемо не само према својим најближим, него према свим људима, како је и Господ заповедио", рекао је у беседи владика Теодосије.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Милена Парлић, која је присуствовала освештењу цркве у Родељу, истакла је да је, када се једно звоно зачује данас на Косову и Метохији то значајније него да се сагради град било где у свету.

Она је изразила уверење да ће овај храм окупљати народ само у добру. "Значај изградње ове цркве говори много. Уверена сам да ће ово звоно на овој цркви окупљати народ само у добру и оно јасно показује истрајност овог народа да опстане овде кроз векове и да ће његов звук отерати сво зло са којим се овај народ суочава", рекла је Парлић.

Додала је да ће, на предлог директора, Канцеларија за Косово и Метохију помоћи да се реконструише и обнови парохијски дом.

"Црква је саграђена на иницијативу младих из овог и оближњих села, тако да ти млади показују шта мисле о садашњем тренутку и како ће се борити против свега. Управо тим младим људима, Канцеларија за КиМ ће помоћи да се обнови и реконструише већ постојећи парохијски дом, са жељом да се у њему окупљамо само поводом рођења и крштења деце", истакла је Парлић.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије