Школа почиње на време

Министар просвете Жарко Обрадовић рекао да школска година у основним и средњим школама у Србији почиње на време, пошто је од четири репрезентативна синдиката, само један одлучио да организује протест 1. септембра.

Пошто је од четири репрезентативна синдиката, само један одлучио да организује протест 1. септембра, школска година ће почети на време, рекао је министар просвете Жарко Обрадовић после састанка са представницима синдиката образовања.  

Протест на Тргу Николе Пашића у Београду заказала је Унија синдиката просветних радника Србије док Синдикат образовања Србије, Синдикат радника у просвети и Синдикат "Независност" остављају простор Влади да наредних дана размотри њихове захтеве.

"Ја ћу на данашњој седници информисати премијера и министре о захтеву синдиката да се унапреди материјални положај запослених и да се повећа издвајање бруто друштвеног производа за просвету", рекао је Обрадовић.

Према његовим речима, свимa је жеља да се побољша положај запослених у просвети, али то зависи од економске политике Владе, разговора са Међународним монетарним фондом и процене економских збивања у наредне три године.

Председник УСПРС Леонардо Ердељи рекао је агенцији Бета да тај синдикат не одустаје од протеста и штрајка упозорења заказаног за 1. септембар.

Ердељи је подсетио да основни захтев синдиката није повећање плата, већ уређење образовног система и доношење квалитетне стратегије за просвету у Србији додао да очекују око 3.000 чланова синдиката из свих градова Србије из око 600 школа.

Ердељи је навео да ће захтеве ће проследити премијеру и председнику Србије.

Остали синдикати траже одмрзавање плата од октобра и исплате јубиларних награда за запослене у просвети.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије