Вода у Сребрном језеру није за купање

Завод за јавно здравље у Пожаревцу саопштио је да је вода у Сребрном језеру бактериолошки неисправна за купање.

Анализом која је урађена у Заводу за јавно здравље у Пожаревцу утврђено је да је вода за у Сребрном језеру код Великог Градишта бактериолошки неисправна за купање.

Помоћник директора Завода за јавно здравље Бранко Салетић рекао је да су узорци узети са три различита места, и на свима је садржај бактерија прелазио законом дозвољене границе.

О томе је обавештена санитарна инспекција, која треба да упозори грађане да вода бактериолошки није исправна за купање. Онима који се, упркос упозорењу, буду купали, саветује се да се после купања обавезно истуширају.

У Браничевском округу ове године није рађена анализа воде са купалишта на Морави, Млави и Пеку, јер од ових установа то нико није тражио. Анализа воде Дунава, са плаже Топољак, код Костолца, је добра.

Према рецима др Теодоре Марјановић, из Завода за јавно здравље у Пожаревцу, вода у базенима Браничевског округа исправна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара