Расте број отрованих храном у Крушевцу

Због симптома тровања храном, на инфективном одељењу Kрушевачког здравственог центра збринуто 33 пацијента, од којих је 15 задржано на лечењу. Спроведена истрага против власника пицерије у којој су се грађали отровали храном.

Од 33 Крушевљана који су се отровали салмонелом у локалној пицерији, њих 15 је због теже клиничке слике задржано у болници, а међу њима је и четворо деце, речено је у Заводу за јавно здравље. Сви пацијенти су ван животне опасности.

На дечјем одељењу задржано је четворо пацијената од којих је једна осамнаестомесечна беба, док је на инфективном одељењу хоспитализовано њих једанаест. Остали су добили терапију и пуштени су на кућно лечење.

Пацијенти који су се за помоћ здравственом центру обратили због температуре, болова у стомаку и дијареје, лекарима су рекли да су јели пице и топле сендвиче са мајонезом које су купили у истом објекту.

Санитарна инспекција обавила је ванредни санитарни преглед и после анализе узорака затечених намирница, као и брисева запослених потврђено је да су се пацијенти отровали салмонелом која се налазила у мајонезу.

Полиција и тужилаштво Крушевца воде истрагу против власника пицерије у којој су се грађали отровали храном.

Власник пицерије која је у међувремену затворена, Светислав Весић је рекао да је мајонез купио у једном крушевачком маркету и да се не сматра директно одговорним.

Весић је истакао да му је жао због људи који су се отровали и додао да је таква ситуација могла да се догоди и било којој породици.

Агенцији Бета је у тужилаштву речено да су полицији до сада изјаве дали начелник санитарне инспекције за Расински округ Горан Марковић и директорка Завода за јавно здравље Татјана Симовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара