Састанак малинара и хладњачара са министром

Представници малинара и хладњачара имали су састанак са ресорним министром у Влади Србије. Незванично, произвођачи малине су од државе тражили гаранцију да ће у заради од црвеног злата имати исти удео као и хладњачари, односно извозници.

Представнике малинара и хладњачара, на састанку у Влади Србије, поред министра пољопривреде Александра Мартиновића дочекали су и председник Привредне коморе Марко Чадеж и председник скупштинског Одбора за пољопривреду Марјан Ристичевић, те представници министарстава финансија и трговине, као и Управе царина.

Незванично, произвођачи су од државе тражили гаранцију да ће у заради од црвеног злата, имати исти удео као и хладњачари, односно извозници.

Тренутно је, кажу, аконтна цена свеже малине 400 динара по килограму.

Уз оцену да је састанак био конструктиван, ресорни министар каже да само системска решења могу довести до дугорочних резултата, као и да су отворени за сваки разговор.

Према његовим речима, једино синергијом пољопривредника и државних органа, удружени, можемо да одговоримо на изазове веома захтевног светског и европског тржишта хране.

"Изазове са којима се сусрећемо превазићи ћемо обостраним разумевањем, дијалогом и постепеним решавањем сваког проблема, имајући у виду да је наше Министарство кућа свих наших пољопривредника", поручио је министар Мартиновић, уз напомену да је потребно направити систем у коме ће велики и мали произвођачи сихронизовано функционисати.

Наредни састанак, како је најављено, биће одржан у петак, 31. маја.

четвртак, 20. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије