Вучић: Још два камова да купимо и бићемо велесила што се тиче гашења пожара

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данашњи пожар у Блоку 70 показао колико у гашењу ватре значе хеликоптери Х145.

Председник Србије Александар Вучић је током обиласка радова на обнови креативно-иновативног мултифункционалног центра Ложионица прокоментарисао и пожар на Новом Београду.

Вучић је рекао да, колико је несрећан због пожара који се догодио, драго му је што су, како каже, људи могли да виде чиме се интервенисало.

"Први пут смо показали један од два камова из Русије које смо купили, два Х145 којих имамо више, они носе једно мало ведро, а петоструко ведро са водом носе камови. Ми сад имамо два камова, ако будемо имали довољно новца да купимо још два и онда смо апсолутно велесила што се тиче гашења пожара, не само на Балкану него у Југоисточној Европи", рекао је Вучић и додао:

"То нас је и спасило донекле. Сада имамо 240 питомаца за ватрогасце и за ванредне ситуације тако да ћемо да их појачамо", рекао је Вучић.

Он је додао и да климатске промене доносе веће врућине и да ће лети бити могућих гашења пожара у шумама и да је зато важно да Србија буде што опремљенија.

Вучић: Истрага ће показати да ли је пожар био намеран или случајан

Председник Вучић је изјавио да ће истрага показати да ли је пожар који је избио у Кинеском тржном центру на Новом Београду намеран или случајан.

"Србија је за гашење пожара најбоље опремљена у региону и бићемо још бољи. Укључићемо у јединице и 240 младих људи који сада завршавају обуку. Тешко је подићи хеликоптере на овим температурама, али су момци своје задатке успешно завршили. Хеликоптер Х145 може да носи 1.000, а камов 5.000 литара воде. Имамо ова два камова које смо купили и сада смо веома снажни по том питању, али потребно нам је још возила и људи", нагласио је Вучић.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара