Проблем са грејањем у "Застава оружју", синдикат тврди да радници раде у погонима у којима је 10 степени

Радници фабрике "Застава оружје" у Kрагујевцу трећи дан раде у хладним погонима, a у већини производних хала температура износи око 10 степени, саопштиила је Синдикална организација Застава оружје.

"Kада су се 8. јануара радници вратили са десетодневног одмора дочекали су их хладни погони и просторије, а температура не достиже минимум потребан за безбедан и здрав рад", наводе у синдикату.

Додају да у магацинима грејање не постоји, да запослени немају заштитну опрему, као и да је руковоство радницима у погонима одузело грејалице, а служба за безбедност и здравље на раду није дошла да утврди критична места на којима постоји непосредна опасност по здравље радника.

Реагујући на саопштење синдиката, из руководства кажу да фабрика због празника није радила десет дана и да је погоне тешко одмах загрејати.

У саопштењу "Застава оружја" наводи се да су од снавдевача топлотном енергијом, крагујевачке "Енергетике", тражили више улазне параметре за грејање, али су добили одговор да тренутни технички капацитети не могу да подрже њихов захтев.

Договорено је да се производни погони греју и током ноћи, уз праћење температуре у фабрици, будући да је нанижа прописана 15 степени.

Из фабрике наводе и да је јуче набављено 2.800 комада рукавица за запослене.

Демантују да су од синдикалне организације добили захтев за састанак ради решавања проблема грејања у фабрици.

петак, 14. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије