Читај ми!

Већина продавница данас ради скраћено, Божић нерадни дан

Тржни центри данас раде скраћено, од 10 до 18 часова, док ће за Божић, 7. јануара, бити затворени. Велики број супермаркета биће затворени за Божић, док ће данас радити скраћено. Божић нерадан дан. Влада препоручила послодавцима да запосленима омогуће да не раде ни други дан Божића.

Већина продајних објеката данас, на Бадњи дан, ради скраћено, док је Божић нерадан дан.

Влада Србије је на јучерашњој седници усвојила закључак којим се препоручује послодавцима у Србији да запосленима омогуће да не раде ни други дан Божића, 8. јануара.

Истим закључком препоручује се послодавцима да запосленима који 8. јануара 2024. године раде, обезбеде права која припадају запосленом за рад на дан празника који је нерадан дан, саопштено је из Владе.

Тржни центри данас раде скраћено, од 10 до 18 часова, док ће за Божић, 7. јануара, бити затворени.

Што се тиче биоскопа у тржним центрима, они ће радити 7. јануара углавном од поподне до 23 часа, док ће данас радити углавном до 16 часова.

Велики број супермаркета биће затворени за Божић, док ће данас радити скраћено.

Велетржница Београд за време новогодишњих и божићних празника радиће 24 часа дневно, саопштено је из тог предузећа.

Зелене пијаце 7. јануара неће радити, саопштили су из ЈКП "Београдске пијаце".

Пијаце "Земун", "Баново брдо", "Беле воде" и "Душановац" 7. јануара радиће скраћено од шест до 14 часова.

Отворени тржни центар Миљаковац - Београдски бувљак, 7. јануара неће радити.

На пијаци "Душановац", продаја из возила неће се вршити данас, док ће сутра та пијаца радити уобичајено, од шест до 19 часова.

Пијаца цвећа "Крњача" 7. јануара неће радити, додаје се у саопштењу.

Пијаца "Палилула" 7. јануара неће радити, а док данас радити од седам до 18 часова.

Гаража на пијаци "Палилула" неће радити 7. јануара, а данас до 19 часова, док ће паркинг на пијаци "Земун" 7. јануара радити 24 часа. Гаража на пијаци "Зелени венац" неће радити на дан Божића.

Паркинг на пијаци "Душановац" радиће 7. јануара од шест до 15 часова, наводи се у саопштењу "Београдских пијаца".

Државне апотеке, које су у систему "Апотека Београд", не раде током званичних нерадних дана. Међутим, нон-стоп морају да раде дежурне апотеке, а у Београду то су апотеке у Немањиној 2, у Улици Краља Милана 9, Главној 24 (Земун), Улици Маршала Толбухина 30 и Улици Др Ђорђа Ковачевића 27.

За Божић, 7. јануара, радиће само дежурне поште, саопштено је из Пошта Србије. Свих дана празника Главна пошта у Таковској 2 у Београду и поште на граничним прелазима Батровци, Хоргош и Чукарка и административним прелазима Јариње и Брњак, радиће нон - стоп.

У недељу 7. јануара, у Београду дежураће Главна пошта, пошта у Булевару Вудроа Вилсона бб ("Зимска бајка") и пошта на аеродрому "Никола Тесла", изузев поште на граничном прелазу Сремска Рача,

У суботу 6. јануара, поште са целодневним радним временом радиће скраћено, до 17 часова.

Списак свих пошта које ће радити током божићних празника, са радним временима, грађани могу видети на сајту тог предузећа.

За божићне празнике јавни градски превоз функционисаће на следећи начин – данас је ред вожње за суботу, у недељу ред вожње за недељу, док ће од понедељка бити успостављен редован режим саобраћаја.

ЈКП "Паркинг сервис" неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града током божићних празника, 7. и 8. јануара, када ће бити затворени и шалтери за рад са странкама у улицама Таковска 31, Милешевска 51 и Булевару Милутина Миланковића 134г, наводи се на сајту тог предузећа.

Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворени током празника и радиће по уобичајеном систему наплате.

Пословнице Корисничког сервиса и кол-центар радиће данас до 14.00, док од од уторка, 9. јануара, наплата и контрола паркирања у зонираним деловима града, као и сви шалтери Корисничког сервиса, радиће по уобичајеном радном времену.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво