Читај ми!

Од Руме до Шапца новим ауто-путем за 15 минута, без путарине до Нове године; Вучић: Сваки километар заједничка победа, мењамо лице Србије

Отворен ауто-пут Рума–Шабац, најзначајнија инфраструктурна инвестиција која спаја Срем и Мачву и уједно је најкраћа саобраћајна веза између Новог Сада и Београда са овим делом западне Србије и Републиком Српском. Деоницу чини ауто-пут кроз сремску равницу и нови мост на Сави код Шапца. Пут ће за саобраћај бити отворен у 18 сати, а до Нове године неће се наплаћивати путарина, рекао је председник Александар Вучић.

До сада је 600.000 становника са обе стране Саве спајао магистрални пут и сталне гужве – убудуће ће се новом трасом од Руме до Шапца стизати за 15 минута.

Ауто-пут Рума–Шабац, деоница од 22 километра, са новим мостом на Сави дужине 1.300 метара, спаја Срем и Мачву и завршена је у року.

Почетак новог пута је на петљи у Руми која је у облику детелине.

Када следеће године буде завршена и брза саобраћајница до Лознице, од Подриња до престонице стизаће се за сат и 15 минута.

Отварању важне деонице присуствовали је највише државно руководство. 

Укупна дужина ауто-пута од Руме до Шапца са мостом преко Саве, која се пушта у јавни саобраћај износи 24,6 километара, а обухвата 440 метара повезаних са Фрушкогорским коридором, 22,08 км ауто-пута од Руме до Шапца, мост преко Саве дужине 1. 335 метара као и 700 метара дела деонице 3 до петље Дреновац.

Преостали део трасе Деонице 3, брза саобраћајница од Шапца до Лознице, дужине 53,88 км још се гради. Укупна дужина деонице Рума–Шабац–Лозница је 78 километара, а цео пројекат је подељен на три деонице и то - Деоница 1 ауто-пут Рума–Шабац, Деоница 2 мост преко реке Саве и Деоница 3 брза саобраћајница Шабац–Лозница.

На целој овој деоници предвиђена је изградња 56 објеката од тога 54 моста, као и изградња осам раскрсница (пет кружних и три денивелисане), али и три петље у Руми, Хртковцима и Дреновцу. Конкретно, деоница ауто-пута од Руме до Шапца има шест надвожњака, осам мостова и две петље, Рума и Хртковци.

Овај ауто-пут има три наплатне станице: "Рума" са 11 пролаза у оба смера, "Хртковци" са пет пролаза у оба смера и "Шабац" са осам пролаза у оба смера.

Траса ауто-пута Рума–Шабац заобилази насеља Кленак, Платичево, Хртковци и Јарак, чиме се ова места растерећују од тешког теретног саобраћаја. Испред Хртковаца је изграђен надвожњак са петљом.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара