Читај ми!

УНС: Претеће упозорење Лазовића новинарима РТС-а неприхватљиво

Грађани и народни посланици имају право да на протестима изразе незадовољство радом медија, али претеће поруке новинарима и медијским радницима су неприхватљиве, саопштио је УНС поводом фарбања спрејом табле РТС-а испред зграде у Таковској.

Удружење новинара Србије саопштило је протестује због претећег упозорења које је народни посланик Радомир Лазовић на јучерашњем скупу "Србија против насиља" упутио запосленима у РТС-у.

УНС сматра да грађани и народни посланици имају право да на протестима изразе незадовољство радом медија и да то им нико не може оспорити, али истиче да су такве претеће поруке новинарима и медијским радницима неприхватљиве.

"Став УНС-а је да поруке попут Лазовићеве не могу да допринесу унапређењу квалитета медијског садржаја који се објављује на РТС-у нити слободи изражавања", наводи се у саопштењу.

УНС упозорава да такве поруке некоме могу да буду покриће за недозвољене притиске и претње новинарима, и да су као такве недопустиве, са било које стране политичког спектра потицале.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије