Читај ми!

Весић и Танасковићева у Ивањици о санирању последица поплава

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастрктуре Горан Весић и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић присуствовали су седници Штаба за ванредне ситуације у Ивањици, на којој се разговарало о помоћи државе у санирању последица поплава, које су након обилних падавина погодиле тај крај.

На седници су били присутни и председници општина Ариље и Пожега, то су три општине које су највише погођене поплавама, навео је Горан Весић.

"На територији Ивањице проглашена је ванредна ситуација у шест месних заједница, на територији Пожеге у 18. Разговарали смо о томе шта можемо да учинимо да им помогнемо", рекао је Весић новинарима.

Пренео је да је штета настала на путној инфраструкури, углавном на локалним и атарским путевима, као и на појединим мостовима, и то још од ранијих поплава.

"Договорили смо се да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфрастрктуре помогне у реконстукцији локалних путева, као и мостова у Пожеги. Издвојићемо око милион евра и то ће бити урађено у наредном периоду", рекао је Весић.

Указао је и да ускоро почиње реконструкција главне улице у Ивањици, што је обећано још прошле године и за шта су обезбеђена средства из буџета.

Весић је разговарао и са грађанима месне заједнице Осионица о обнови пута дугог 5,3 километра, који повезује то насеље и Ивањицу, а која ће почети у наредних месец дана.

Танасковић: Јединице локалне самоуправе урадиле посао без грешке

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић навела је да су јединице локалне самоуправе урадиле посао без грешке, као и да су већ оформљене комисије и пољопривредна газдинства која су претрпела штету од поплава су се пријавила.

Указала је да су оштећења 45 милиона динара у 18 месних заједница у Пожеги, као и да ће то надокнадити из буџета министарства.

“Што се тиче Ивањице, имамо оштећења у шест месних заједница око 50 милиона динара и то ћемо надокнадити. Тако да, тих 95 милиона динара биће обезбеђено током ове године и биће рефундирано оним пољопривредним газдинствима која су претрпела штету“, додала је Танасковићева.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво