Читај ми!

Гашић: Нећемо стати док од сваког грађанина не чујемо да се осећа безбедно

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је на свечаној академији поводом обележавања Дана министарства унутрашњих послова и Дана полиције, да се МУП неће зауставити док од сваког појединачног грађанина не чује да се "осећа безбедно". Истакао је да је то Министарство урадило много, као и да ће урадити још више да сваком грађанину и детету осигура да се осећају безбедно.

"Трагедије које смо доживели, и у којима је животе изгубило 18 људи, у којима су породице изгубиле најмилије, дубоко су нас потресле и пред читаво друштво поставиле исти циљ да учинимо све да се овакав злочин више никад не почини", рекао је Братислав Гашић.

Истакао је да се даноноћно ради на унапређењу постојећих и проналажењу нових мера како би се достигли што већи стадијум безбедности свих грађана. 

''Наша земља се налази у периоду великих безбедносних изазова и претњи", указао је министар.

Поручио је да је најважније да српски народ на Косову и Метохији зна да је њихова држава уз њих и и да ће истрајати у напорима да им обезбеди сигурност.

Свечаност је почела након доласка председника Народне скупштине Србије Владимира Орлића и министра одбране Милоша Вучевића.

Приказани су филмови који представљају историју МУП-а, као и личности које су персонификовале традицију полиције.

Посебан осврт је дат припадницима МУП-а који су страдали у току ратних дејстава.

Свечаној академији су присуствовали министарка здравља Даница Грујичић, министарка правде Маја Поповић, министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић, министарка културе Маја Гојковић, министар спољних послова Ивица Дачић, министар трговине Томислав Момировић, министар привреде Раде Баста, као и министар за људска и мањинска права Томислав Жигманов.

Такође, свечаности је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић, представници Уставног и Врховног касационог суда, као и представници Српске православне цркве. 

Поводом Дана МУП-а и Дана полиције, председник Александар Вучић је доделио признања заслужним припадницима, полицијским службеницима

Припадници МУП-а на тактичко-техничком збору на Калемегдану су у оквиру обележавања Дана полиције и Дана МУП-а приказали вештине, опрему и возила која користе у раду, а грађани су имали прилику да се упознају са превентивним пројектима које спроводи МУП и методама рада различитих организационих јединица полиције.

понедељак, 02. октобар 2023.
16° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"