Читај ми!

Додељене медаље поводом Дана полиције; председник Вучић најавио значајно повећање плата

У Палати "Србија" одржава се манифестација поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције. Председник Србије Александар Вучић истакао је да припадници МУП-а раде тежак, али веома озбиљан и одговоран посао и доделио им 12 медаља за заслуге, посвећеност служби и храброст. Најавио је значајно повећање плата пре краја године. Приказан је нови оперативни центар МУП-а.

Манифестација је почела интонирањем државне химне, након чега су председник Србије Александар Вучић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић примили рапорт.

Вучић се потом поздравио са припадницима полиције и МУП-а који су стајали у строју.

"Радите тежак, али веома озбиљан и одговоран посао и колико год свако од нас налазио неку замерку полицији, на крају зависимо од полиције, позивамо полицију и с вама се осећамо сигурније и безбедније", рекао је Вучић обраћајући се припадницима МУП-а уочи почетка манифестације.

Припадницима полиције је захвалио на уложеном труду и енергији.

"Покушаћемо да вам омогућимо, као и претходних година, да увек имате нешто виши стандард, а верујем да ћемо ове године моћи то да учинимо у још већем обиму", рекао је председник.

Додељене медаље за заслуге

Председник Србије је затим доделио признања заслужним припадницима, полицијским службеницима поводом Дана МУП-а и Дана полиције.

Вучић је доделио 12 медаља за заслуге, посвећеност служби и храброст.

Златну медаљу за заслуге добио је начелник Службе за борбу против дрога УКП, Радомир Поповић, сребрну медаљу Александар Радосављевић из Специјалистичког тима за спасавање из рушевина, а бронзану Данка Савић из Секретаријата.

Златну медаљу за посвећеност служби добили су Оливера Марковић Кечевић из Одељења полиције ПУ у Пријепољу, Иван Цвијовић, помоћник начелника ПУ за Град Београд, Радослав Репац, командант ПЈП ПБ, као и Драган Бисенић из СБПОК-а.

Златну медаљу за храброст добио је Вељко Марић, вођа интервентне патроле у ПИ Миријево, ПС Звездара.

Председник Вучић је претходно заједно са министром унутрашњих послова Братиславом Гашићем испред Меморијалног зида положио венац припадницима МУП-а који су изгубили живот током сукоба 90-их година.

Вучић најавио повећање плата

Председник Вучић је најавио значајно повећање плата припадницима полиције пре краја године.

Рекао је и да је наша полиција изузетно опремљена, али да ће у будућности бити још боље.

Затим да ће полиција бити и најбоље хеликоптерски опремљена, и најавио да ускоро добијамо други руски хеликоптер за гашење пожара који ће спасти много живота и имовине.

"Наша полиција уз сву опрему и антитерористичке јединице и специјалне јединице, бригаде, УКП, опремљени су најбољим средствима, али има и најбоље људе који су посвећени свом послу и спремни да се боре са организованим криминалом и корупцијом и да буду на располагању грађанима", истакао је Вучић.

понедељак, 02. октобар 2023.
16° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"