Читај ми!

Деца се на Калемегдану упознала са радом полиције

Припадници МУП-а су на тактичко-техничком збору на Калемегдану у оквиру обележавања Дана полиције и Дана МУП-а приказали вештине, опрему и возила која користе у раду, а грађани су имали прилику да се упознају са превентивним пројектима које спроводи МУП и са методама рада различитих организационих јединица полиције. Тактичко-технички због на Калемегдану обишао министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

Грађани су од 11 часова имали прилику да виде приказ опреме свих јединица - од саобраћајне полиције, Жандармерије, речне и ронилачке јединице, затим су могли да виде службене псе и коње, али и припаднике Ватрогасне службе и многе друге.

Велики број грађана је дошао да посети штандове МУП-а , углавном родитељи са децом који су истакли да су повели малишане како би их упознали са радом полиције.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је тактичко-технички збор на Калемегдану у оквиру обележавања Дана полиције и Дана МУП-а и уверио се у способности и спремност припадника МУП-а, али и упознао са техничком опремом и возилима које полиција свакодневно користи.

Гашић је током обиласка имао прилику да присуствује тренингу припадника џудо клуба "Жандармерија" који је један од најтрофејнијих џудо клубова у Србији и који је на Калемегдану привукао велику пажњу грађана, посебно оних најмлађих. Такође, Гашић је на Калемегдану могао да види специјална возила са којима располаже "Жандармерија".

Гашић је током обиласка разговарао са припадницима саобраћајне полиције, припадницима речне и ронилачке јединице, припадницима Националног центра за криминалистичку форензику, Ватрогасне службе и других полицијских јединица, али је видео и службене псе и коње који припадницима МУП-а помажу у обављању својих дужности.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се данас различитим манифестацијама широм Србије, у знак сећања на пресудну улогу српске Жандармерије у сукобима са Турцима код Чукур чесме, 1862. године, у Београду.

недеља, 24. септембар 2023.
15° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"