Читај ми!

Школска година се завршава 6. јуна у свим основним и средњим школама

Влада Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво донела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији. Школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе, додаје се у саопштењу.

Како се наводи у саопштењу Владе Србије, наш образовни систем створен је са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свесне и одговорне појединце.

"У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу децу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу", истиче се у саопштењу.

Водећи рачуна управо о томе, Влада Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво, донела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији.

"Школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе. У том периоду могу се реализовати допунска, додатна и припремна настава, настава у природи, као и други облици образовно-васпитног рада, са циљем подстицања социјалних и емоционалних вештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности", додаје се у саопштењу.

Наглашава се и да ће сви ученици који не буду задовољни својим успехом, добити прилику да до 20. јуна поправе оцене на лични захтев.

"Владислав Рибникар“ ће остати школа

Основна огледна школа "Владислав Рибникар“ ће остати школа, каже се у саопштењу Владе.

"Она ће бити реконструисана и током процеса реконструкције биће изграђен меморијални део у знак сећања на децу и школског чувара, који су свакога дана у тој школи показивали изузетност", наводи Влада Србије.

"Није било вршњачког насиља према К. К."

Након обављеног ванредног инспекцијског надзора у Огледној основној школи "Владислав Рибникар“, потврђена су сазнања Центра за социјални рад, Министарства просвете и Министарства за бригу о породици, да у овој школи није било вршњачког насиља у односу на малолетног К.К.

"Управо зато молимо све медије да се према овој информацији односе са дужном пажњом и да не објављују непроверене и непотврђене информације, јер се тиме наставља процес трауматизације деце и родитеља", наглашава се у саопштењу.

"Захваљујемо родитељима, наставницима и свим запосленима у образовном систему на разумевању и подршци", закључује Влада Србије.

среда, 04. октобар 2023.
25° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"