Читај ми!

Нове блокаде путева, настављени протести пољопривредника

Протести пољопривредника у више градова у Србији настављени су, јер, како кажу, нису испуњени сви захтеви достављени Влади Србије.

Суботички пољопривредници блокирали су главне саобраћајнице у том граду, незадовољни што нису испуњени сви захтеви достављени Влади Србије.

Подсетили су на неиспуњене захтеве за субвенције по хектару од 300 евра, дизел без акциза за пољопривреднике, укидање обавезе за одводњавање и изједначавање цена пољопривредних производа на европским и нашим берзама.

Блокирали су подвожњак код железничке станице, на путу Максима Горког који повезује два дела Суботице и који је саобраћајна жила куцавица града.

Ратари из панчевачког краја од четири сата поново су блокирали оба пута из тог града ка Београду. Возила су пропуштана на сат времена.

Пољопривредници са територије Пожаревца са више од 200 трактора, у сарадњи са колегама из крагујевачке Раче, затворили су Ђердапску магистралу код Моравског моста.

Њихови захтеви остали су исти. Желе једнаке услове са осталим пољопривредницима у Европи, референтну откупну цену пшенице од 32 динара по килограму, као на берзама у Будимпешти и Паризу, субвенције по хектару од 300 евра и 100 литара плавог дизела, како би били конкурентни на тржишту на којем послују. 

Блокаде и у Мачви, поред две раскрснице у Богатићу, протести и у још два села. Кажу – радикализују протесте, сутра посебно у време преговора с Владом.

Ратари су блокирали и кружни ток на улазу у Краљево из правца Чачка, тако да се није могло ни у тај град, ни ка Рашкој, ни ка Новом Пазару. 

Држава је јуче прихватила већину захтева пољопривредника – повећавају се субвенције по грлу, премије за млеко и заштитне таксе за тврде сиреве. Тиме су задовољни представници произвођача млека из Мачве и одгајивача говеда из централне Србије који су разговарали са председником.

Али нису сви задовољни и зато су најавили да ће протестовати док им се захтеви не испуне.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара