Отворена деоница пута Нови Београд - Сурчин, Вучић најавио нове инвестиције у путеве

Свечано је отворена деоница Нови Београд – Сурчин, дуга око осам километара, а која представља најбржу везу тог дела Београда са ауто-путем "Милош Велики". Отварању деонице присуствовао је и председник Србије Александар Вучић који је најавио да ће се покренути нове велике инвестиције у путеве широм Србије.

Деоница Нови Београд – Сурчин дуга је осам километара

Припремио Игор Топаловић

Вучић: Нова стратегија Приштине значила би да они желе ескалацију сукоба

"Надам се да привремене приштинске инстуитуције неће покушати да примене стратегију коју смишљају и по којој би њихове снаге биле на територији целог Косова и Метохије", рекао је председник Србије Александар Вучић одговарајући на питање новинара шта значи смишљање те стратегије и је ли то притисак на Србију.

"О томе ћемо да разговарамо. Не мислим да ће то лако да се догоди јер би то значило да више не постоји никакав траг било каквог споразума. То онда значи да они желе ескалацију сукоба и ништа друго", рекао је Вучић после свечаног отварања деонице Нови Београд – Сурчин ауто-пута "Милош Велики“.

Додао је да се нада да привремене приштинске институције неће покушати да примене ту стратегију безбедности.

Опширније Краће

Амбасадорка Чен Бо: Осетићете благодети новог пута

Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо изразила је задовољство због данашњег отварања пута, у чију изградњу су били укључени кинески радници.

"Драго нам је што данас отварамо ову деоницу, веома ценимо труд кинеских и српских инжењера и радника који су радили на овој деоници пута", навела је Чен Бо.

Драго нам је што ће српски пријатељи сваким даном осећати благодати пута, додала је она.

Комерцијални уговор за деоницу Нови Београд - Сурчин потписан је са компанијом "Чајна комјуникејшнс констракшн компани", а његова вредност је 70,5 милиона евра

Опширније Краће

Вучић: Држава није играчка, већ светиња коју морамо да чувамо

Председник Вучић поручио је да држава није играчка већ светиња коју морамо да чувамо, као и да само држава која има озбиљно и одговорно руководство може да гради своју земљу, а да истовремено не повећава јавни дуг.

"Ми смо се трудили претходних година да покажемо да можемо да градимо много више него што су радили људи у овој земљи у претходним генерацијама и успевали смо то захваљујући озбиљној и одговорној политици", рекао је Вучић у обраћању.

Нагласио је да је држава светиња о којом морамо ра водимо рачуна.

"Само успешна држава, а успешна је она која је одговорна и озбиљна, која има озбиљно и одговорно руководство, може да гради своју земљу, а да истовремено не повећава јавни дуг", нагласио је Вучић.

Истакао је да је, према последњим подацима, јавни дуг на данашњи дан 51,5 одсто, што је боље од више од 92 одсто земаља ЕУ.

"Истовремено улажемо више него 90 одсто њих у путну и железничку инфраструктуру. То је успех Србије, али и свих наших грађана. Зато је важно да такву врсту одговорне политике наставимо и у будућности", навео је Вучић.

Казао је да je добио званичне податке о буџету, према којима је Србија, на чему честита министру Синиши Малом, имала у прва три месеца уместо дефицита у буџету од 74,9 милијарди динара или око 680 милиона евра, 28,6 милијарди или 245 милиона евра.

Опширније Краће

Вучић: Покрећемо нове велике инвестиције у путеве

Председник Вучић је најавио да ће Србија због финансијских резултата покренути нове велике инвестиције у путеве широм Србије, као и да ће Европска инвестициона банка обезбедити за то 300 до 500 милиона евра.

"Ми ове године очекујемо велика потписивања, захваљујући нешто бољим резултатима и честитао сам премијерки Ани Брнабић и Синиши Малом, идемо у велике нове инвестиције у путеве, јер ту не можете да добијете значајну подршку споља у кредитирању. Ми имамо мали јавни дуг и можемо то да радимо. Али само Европска инвестициона банка хоће да нам учини", рекао је Вучић током обиласка данас отворене деонице Нови Београд-Сурчин ауто-пута "Милош Велики".

Рекао је да је његова идеја била да узмемо милијарду евра или две за локалне или регионалне путеве, али да смо успели да "измолимо" за 300 до 500 милиона евра.

"То значи да ћемо, све ово што идем по Србији, да ћемо тај велики посао да урадимо", нагласио је Вучић.

Казао је да нам ове године предстоје отварања инфраструктурних пројеката.

Опширније Краће

Отворена деоница пута Нови Београд – Сурчин

Отварању деонице пута Нови Београд – Сурчин присуствовали су председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и амбасадорка НР Кине у Београду Чен Бо.

Свечаности су присуствовали и министар грађевинарства Горан Весић, министар финансија Синиша Мали и градоначелник Београда Александар Шапић.

Ова деоница омогућиће возачима да скрате пут до ауто-аутопута "Милош Велики" за десет километара. Ова деоница има уређену бициклистичку стазу, као и тротоар за пешаке са обе стране. Пројектована је за брзину кретања возила од 80 километара на час.

Њена изградња представљала је изазов за грађевинце због урбанистичке инфраструктуре у том делу града, као и нерешених имовинско-стамбених питања.

"Последња кућа уз Виноградску улицу срушена је 7. марта и онда смо кренули јако офанзивно, 24 дана радили смо даноноћно, у три смене", рекао је главни инжењер Немања Мутић.

Kомерцијални уговор за деоницу Нови Београд – Сурчин потписан је са фирмом "Чајна комјуникејшнс констракшн компани", а његова вредност је 70,5 милиона евра.

четвртак, 01. јун 2023.
21° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено