Отворена деоница пута Нови Београд - Сурчин, Вучић најавио нове инвестиције у путеве

Свечано је отворена деоница Нови Београд – Сурчин, дуга око осам километара, а која представља најбржу везу тог дела Београда са ауто-путем "Милош Велики". Отварању деонице присуствовао је и председник Србије Александар Вучић који је најавио да ће се покренути нове велике инвестиције у путеве широм Србије.

Ова деоница омогућиће возачима да скрате пут до ауто-аутопута "Милош Велики" за десет километара. Ова деоница има уређену бициклистичку стазу, као и тротоар за пешаке са обе стране. Пројектована је за брзину кретања возила од 80 километара на час.

Њена изградња представљала је изазов за грађевинце због урбанистичке инфраструктуре у том делу града, као и нерешених имовинско-стамбених питања.

"Последња кућа уз Виноградску улицу срушена је 7. марта и онда смо кренули јако офанзивно, 24 дана радили смо даноноћно, у три смене", рекао је главни инжењер Немања Мутић.

Kомерцијални уговор за деоницу Нови Београд – Сурчин потписан је са фирмом "Чајна комјуникејшнс констракшн компани", а његова вредност је 70,5 милиона евра.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво