Полиција идентификовала 18 учесника у тучи на Новом Београду, међу њима пет малолетника

У тучи која се догодила у Гандијевој улици на новом Београду једна особа је превезана у болницу са повредама опасним по живот, док је више лица такође повређено, међу којима и неколико малолетника. Из полиције је саопштено да су у сарадњи са тужилаштвом предузете све мере и радње на расветљавању околности тог инцидента. Полиција је идентификовала 18 учесника у тучи, међу којима је и 5 малолетних лица, рекла је за РТС Петра Kукић из Управе криминалистичке полиције.

 У тучи на Новом Београду, синоћ нешто пре поноћи, било је и малолетника. Троје их је завршило у Тиршовој. Најтеже повређени младић стар 22 године је оперисан и тренутно се налази у стабилном стању, сазнаје РТС.

"Полиција је идентификовала 18 особа које су учествовале у тучи од којих 5 малолетника који су доведени на разговор. За повређене у тучи је најважније да се опораве, а разговор ће се обавати накнадно", рекла је за РТС  Петра Кукић.

Када је реч о малолетним лицима које учествују у криминалним радњама најчешће је реч о старијим малолетници од 16-18 година.

"У мањем броју има малолетних лица млађих од 16 година,  и у још мањем броју оних који су млађи од 14 година. Када говоримо о женским особама оне се јављају у проценту од 10 одсто у последњих десет година", рекла је Кукићева.

Како каже у суштини није се повећао број малоетних лица која изврише неко кривично дело, Најчешће је реч о крађама, разбојништвима, или пронађеној дроги.

Постоје и многе заблуде када је реч о малолетним лицима попут оне да се регрутују јер не могу да буду осуђена до тога из каквих породица та деца долазе.

"Казна затвора се изриче старијим малолетницима. Није лако направити профил малолетног лица које се бави криминалом. Њихове приче су различите и велики је сплет околности које доводе до тога", истиле Кукићева.

У свом раду полиција се среће са малолетницима који долазе из разноликих породица - од оних дисфункционалних и породица у којима су односи поремећени до добро ситуираних породица.

"Све оно што радимо са тим лицима је да се они поправе и да се ресоцијализују. Прави се план на основу процене како би се они што брже и лакше вратили у друштво. Родитељи су ту најважнији ресурс и њихова подршка је најбитнија", закључила је у разговору за РТС Петра Кукућ из Управе криминалистичке полиције МУП.а Србије.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво