Масовна туча на Новом Београду – више повређених, међу њима и двојица дечака

Око поноћи је избила масовна туча четрдесетак мушкараца у Гандијевој улици у Београду. Више особа је повређено, међу којима два тинејџера који су превезени у Тиршову. Тројица теже повређених мушкараца пребачена су на Војномедицинску академију, од којих је један, како сазнајемо, на респиратору. Како РТС незванично сазнаје, сукобиле су се две навијачке групе, а узрок туче је цртање графита.

Масовна туча избила је у Гандијевој улици код броја 74, на углу улица Душана Вукасовића и Војвођанске, у блоку 62 и 63, а било је више повређених.

Интервенисале су три екипе Хитне помоћи. Три мушке особе са тешким повредама превезене су на ВМА. Како РТС сазнаје, један мушкарац је на респиратору.

Др Момир Шарац са ВМА каже за РТС да је једна особа тешко повређена и налази се у шок соби, док две особе нису животно угрожене.

Повређена су и два дечака, од 12 и 16 година – један је задобио тешке, други лакше повреде. Како је РТС потврђено у Дечјој клиници у Тиршовој, двојица малолетника након дијагностике пуштени су на кућно лечење.

Како незванично сазнаје РТС, особе са фантомкама су учествовале у тучи. Реч је о навијачким групама, а узрок сукоба наводно је цртање графита. 

Према наводима очевидаца, нападачи су побегли колима ка Земуну.

"Предузећемо све мере у расветљавању случаја"

Начелник Одељења за јавни ред и мир Полицијске управе Града Београда Иван Цвијовић потврдио је за РТС да је туча пријављена нешто пре поноћи.

"Одмах по добијању информације на место догађаја су упућени полицијски службеници из више организационих јединица и том приликом затечен је одређен број лица. Нажалост, једно лице има тешке телесне повреде опасне по живот", наводи Цвијовић.

Наводи и да се предузимају мере према онима која су затечени на лицу места.

"Такође, имамо одређене индиције за разлоге туче, али овом приликом због истраге не бих улазио у детаље", рекао је Цвијановић.

Додаје и да је о тучи одмах обавештено Више јавно тужилаштво.

На питање може ли да потврди да је реч о сукобу навијача Црвене звезде и Партизана, каже да због истраге не би откривао детаље.

"У питању су млађа лица и разлоге за то утврђујемо. Оштећена су и одређена возила. Будите уверени да ће Полицијска управа за Град Београд и МУП предузети све мере у расветљавању овог догађаја", истакао је Цвијовић.

недеља, 28. мај 2023.
15° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.