Читај ми!

Сметови на планинама, главни путни правци проходни; завејана Црна Трава; проблеми са струјом у чачанским селима

Снег који од јуче пада у вишим пределима Србије направио је проблеме. Током ноћи, припадници МУП-а Србије евакуисали су завејане мештане на путу Сјеница – Нови Пазар, у месту Брњица. МУП апелује на грађане да не крећу на пут, посебно на путним правцима који су непроходни. Поједини потрошачи на подручју Чачка, Лучана, Новог Пазара остали су без електричне енергије. Снег, праћен олујним ветром, потпуно је завејао општину Црна Трава.

У брдско-планинским пределима снег и јак ветар паралишу друмски саобраћај. Неке деонице затворене су за саобраћај.

Око 19.30 радници зимске службе "Крушевац-пута" успели су да рашчисте двочасовни застој у саобраћају, па су возила из колоне код Јарма наставила пут одредишта.

Због обилних снежних падавина затворен је путни правац Нови Пазар – Сјеница. Екипе предузећа "Нови Пазар" пут пробијају сметове.

Обустављен је саобраћај и на путу Тутин – Лескова – Карајукића Бунари. Вејавица је захватила и подручје Власине.

Висина снега је 50 центиметара, али због јаког ветра на појединим местима има наноса од једног метра. Једно возило које чисти снег исклизнуло је с пута.

Престанак падавина прогностичари најављују за сутра, али ће и даље бити јаког ветра, мећаве, смањене видљивости и снежних наноса, па је неопходан посебан опрез у вожњи.

Железнички саобраћај на прузи Београд – Нови Сад касно после подне поново је успостављен. До вишесатног прекида дошло је због проблема које је оркански ветар проузроковао на контакт мрежи.

Разоран ветар и у региону. У Загребу је чупао дрвеће и носио кровове, а једна особа је повређена.

У деловима Мађарске отежано је снабдевање струјом јер је ветар оштетио мрежу. Јак снег завејао је Аустрију, Чешку, Пољску и Словачку.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво