Читај ми!

Снег у већем делу Србије, на планинама сметови, евакуација људи на путу Сјеница–Нови Пазар; МУП апелује да се не креће на пут

У Србији на снази наранџасти метео-аларм, који означава опасно време. Снег у вишим пределима направио је проблеме. Непроходни су сви путеви ка Kопаонику због оборених дрвећа и већих сметова. Евакуишу се завејани људи на путном правцу Сјеница–Нови Пазар у месту Брњица. МУП апелује на грађане да не крећу на пут, посебно на путним правцима који су непроходни.

У ужичком крају од синоћ у вишим пределима пада снег, а у нижим киша.

Пало је до 20 центиметара снега. Путеви првог приоритета су чисти, на осталим има до 5 центиметара снега. Проблема је било преко Таре и Дебелог брда.

Снежна вејавица на Златибору, има снега и на путу па је саобраћај успорен. 

Преко планине Јелице снег веје. Расквашеног снега има на путу, али је све проходно.

На Голији поново веје. Ноћас нападало 30 центиметара новог снега. Путари раде непрекидно да очисте пут Голијска Река-Одвраћеница који је од ноћас поново непроходан.

Пут ка Копаонику из правца Брзећа проходан је за саобраћај иако је од ноћас нападало нових 20 центиметара снега.

Снежна мећава и олујни ветар, који на махове достиже брзину од 70 километара на сат, смањује видљивост на превоју Јарам на свега пет метара, па се возачи упозоравају на изузетан опрез у вожњи и обавезну зимску опрему.

Наносе који се повремено стварају радници зимске службе "Крушевац пута" константно чисте па је пут ка Копаонику проходан у оба правца.

На врху планине снежни покривач достигао је метар висине, дува севeрозападни ветар пет до осам метара у секунди. У погону је 15 жичара, а због јаког ветра не раде Треска, Јарам и Гобрља.

На висоравни Рудно и у Студеници нападало је и до 60 центиметара снега, али су путеви Рудно-Студеница и Рудно-Бзовик, захаљујући интервенцији "путара" проходни за саобраћај.

Из "Путева Краљево" кажу да  имају довољне количине соли и агрегата, и да екипа на пункту у Рудну константно дежура. 

Истовремено, Ибар у Краљеву је у благом опадању и поред кише која у том граду пада од синоћ. 

Снег на Дивчибарама пада од синоћ. Јак ветар распршује снег са дрвећа, што додатно отежава кретање. Механизација за чишћење је на терену, па су путеви кроз насеље проходни. 

Због олује и временских неприлика отказано је више возова између Београда и Новог Сада, саопштиле су Инфраструктуре железнице Србије.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво