Читај ми!

Комисија за нестала лица: Претрага терена на локацији рудника Штаваљ због могуће масовне гробнице

На локацији рудник Штаваљ, општина Сјеница, у току су активности на претрази терена ради проналаска лица која се воде као нестала у вези са конфликтом на Косову и Метохији, саопштила је Комисије за нестала лица Владе Србије.

Локација Рудника Штаваљ је била предмет рада надлежних државних органа Србије протеклих дванаест дана на основу наредбе Тужилаштва за ратне злочине.

Поред надлежних државних органа, судског и рударско-геолошког вештака из Србије на локацији су били присутни и стручњаци Еулекса, представници МКЦК, УНДП и Приштинске делегације Радне групе за нестала лица на КиМ у својству посматрача.

Завршетак активности на претрази терена, која је вршена у циљу утврђивања чињеничног стања у вези са наводима Приштинске делегације да су на наведеној локацији покопани посмртни остаци лица која се воде као нестала, планирана је у среду, 25. маја 2022. године.

Спровођење активности на локацији рудник Штаваљ је од посебног значаја за породице несталих лица, које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке својих најближих али им се и шаље јасна порука o опредељењу надлежних органа Србије за проверу сваке информације у циљу проналаска њихових најмилијих.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара