Читај ми!

Претрага на локалитету рудника Штаваљ због могуће масовне гробнице

Комисија за нестала лица саопштава да је по наредби коју је донело Тужилаштво за ратне злочине Србије на основу информација о потенцијалном месту масовне гробнице које је доставила приштинска делегација Радне групе за нестала лица, отпочео процес претраге терена на локалитету рудника Штаваљ, на територији Општине Сјеница.

Претрага терена ће трајати до утврђивања и разјашњавања чињеница које су неопходне у прецизирању тачне локације могуће масовне гробнице, саопштила је Комисија за нестала лица.

Поред тужиоца за ратне злочине и његова два заменика, председника Комисије за нестала лица и његових сарадника, на локалититу су били и представници Међународног комитета Црвеног крста, београдске и приштинске делегације Радне групе за нестала лица, Ресурсног центра породица несталих Срба и Албанаца, као и рударско-геолошки вештак.

Претрага терена је потребна како би се прецизно утврдило да ли постоје на наведеној локацији посмртни остаци лица која се воде као нестала, чиме се шаље јасна порука њиховим породицама опредељење надлежних органа Републике Србије за проверу сваке информације с циљем проналаска њихових најмилијих, наводи се у саопштењу.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво