Читај ми!

Влада: Објекте Бошњака у Прибоју прикључити на електричну мрежу без надокнаде

Влада Србије усвојила је закључак којим се омогућава да се стамбени објекти Бошњака повратника у Прибоју на основу Програма за повратак расељених прикључе на електричну мрежу без надокнаде.

У закључку који је Влада усвојила на седници Електродистрибуцији Србије д.о.о. Београд препоручује се да изгради прикључке на дистрибутивни систем електричне енергије стамбених и помоћних објеката, изграђених на основу Програма за повратак избеглих и расељених Бошњака из општине Прибој у периоду од 1991-1999. године, без плаћања трошкова за прикључење, речено је Танјугу у Влади Србије.

Предвиђено је да списак тих објеката Електродистрибуцији Србије достави Општина Прибој са доказима о изградњи објеката из Програма за повратак избеглих и расељених Бошњака.

Председник Србије боравио је у среду у Прибоју где је у разговору са представницима верских заједница, локалне самоуправе и бошњачких партија изнет и проблем са електричним прикључцима за куће повратника Бошњака.

Председник је тада позвао премијерку Ану Брнабић и замолио да се реши овај проблем и да Влада донесе закључак да се повратници Бошњаци на територији прибојске општине ослободе плаћања додатне надокнаде.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво