Читај ми!

ВКС: Погрешна интерпретација става суда у вези са трошковима обраде кредита

Врховни касациони суд саопштио је да је у јавности погрешно интерпретирана допуна става седнице Грађанског одељења тог суда у вези са трошковима обраде кредита, истичући да он није измењен у односу на став из 2018. године.

Тај став је допуњен објашњењем о домету његове примене и резултат је несагласности судова у њиховим одлукама и образложењима као и потребе уједначавања судске праксе, наводи се у саопштењу Опште седнице ВKС, коју чине све судије тог суда.

Посебно се указује да је Врховни касациони суд највиша судска инстанца у Србији, те да ставове заузима у складу са законом и Пословником о раду, који нису обавезујући, већ служе уједначавању судске праксе.

"Са ставовима које је заузео Врховни касациони суд могуће је полемисати искључиво у законским оквирима", наводи се у саопштењу и додаје да Општа седница ВKС најоштрије осуђује "потребу одређених интересних група да давањем сопственог тумачења обману јавност и политизују рад ВKС".

Поводом ове допуне става ВKС у вези са трошковима обраде кредита, као и става о наплати премије за осигурање кредита, данас су одржани протести грађана и адвоката, који су тражили хитно повлачење ставова, тврдећи да су они донети у корист банака, а на штету грађана, мимо закона и досадашње праксе и ставова ВKС.

уторак, 21. март 2023.
14° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују