Читај ми!

ВКС: Погрешна интерпретација става суда у вези са трошковима обраде кредита

Врховни касациони суд саопштио је да је у јавности погрешно интерпретирана допуна става седнице Грађанског одељења тог суда у вези са трошковима обраде кредита, истичући да он није измењен у односу на став из 2018. године.

Тај став је допуњен објашњењем о домету његове примене и резултат је несагласности судова у њиховим одлукама и образложењима као и потребе уједначавања судске праксе, наводи се у саопштењу Опште седнице ВKС, коју чине све судије тог суда.

Посебно се указује да је Врховни касациони суд највиша судска инстанца у Србији, те да ставове заузима у складу са законом и Пословником о раду, који нису обавезујући, већ служе уједначавању судске праксе.

"Са ставовима које је заузео Врховни касациони суд могуће је полемисати искључиво у законским оквирима", наводи се у саопштењу и додаје да Општа седница ВKС најоштрије осуђује "потребу одређених интересних група да давањем сопственог тумачења обману јавност и политизују рад ВKС".

Поводом ове допуне става ВKС у вези са трошковима обраде кредита, као и става о наплати премије за осигурање кредита, данас су одржани протести грађана и адвоката, који су тражили хитно повлачење ставова, тврдећи да су они донети у корист банака, а на штету грађана, мимо закона и досадашње праксе и ставова ВKС.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара