Нема штрајка у ЕПС-у

Синдикат ЕПС-а и Влада постигли договор да се из добити за прошлу и ову годину обезбеди новчана надокнада од три милијарде 750 милиона динара. Накнада ће се запосленима у наредних 12 месеци линеарно исплаћивати, сазнаје РТС.

Неће бити штрајка запослених у Електропривреди Србије. После три дана преговарања постигнут је обострано прихватљив договор о штрајкачким захтевима који је резултиро потписивањем Споразума Синдиката ЕПС-а са Владом и пословодством компаније, наводи се у заједничком саопштењу.

Ипак, неки делови Синдиката ЕПС-а нису задовољни постигнутим договором.

Влада у највећој мери, оправдава захтеве Синдиката, имајући у виду, како саопштавају, економске прилике у земљи, добре пословне резултате, допринос тог предузећа у прошлогодишњој гасној кризи и услове рада запослених у ЕПС-у.

Председник Синдиката ЕПС-а Милан Ђорђевић, потврдио је РТС-у да имају разумевања за економску ситуацију у Србији и да је договорено да се из добити за прошлу и ову годину обезбеди новчана надокнада од три милијарде 750 милиона динара.

Према његовим речима та надокнада ће се у наредних 12 месеци запосленима линеарно исплаћивати, што ће износити до осам одсто месечне надокнаде уз плату.

Ђорђевић је истакао да за сада нема закоског основа за исплату регреса и топлог оброка у реорганизацији предузећа.

Председник Синдиката је нагласио да у ЕПС-у нема вишка запослених и да ће Синдикат активно учествовати у реорганизацији предузећа.

Синдикат је тражио повећање зарада за 20 одсто, исплату регреса у висини просечне плате у предузећу, топли оброк од 5.000 динара и да у реорганизацији компаније не буде отпуштања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије