Ломљење чеснице на Теразијама

Унија пекара Србије, 19. годину заредом, у подне код Теразијске чесме у Београду организовала традиционално ломљење божићне чеснице. Три златна дуката отишла у женске руке.

У традиционалном ломљењу божићне чеснице у центру Београда, код Теразијске чесме, три златна дуката пронашле петогодишња Јана Митровић, деветогодишња Доротеја Јоксовић и двадесетосмогодишња Јована Мирковић.

Традиционалну манифестацију ломљења божићне чеснице организовала је, 19. годину заредом, Унија пекара Србије, а присуствовао јој је велики број грађана, коме је подељено и стотинак мањих погача и других поклона.

Мала Доротеја је рекла да је први пут присуствовала ломљењу чеснице и да ће, пошто је нашла дукат, замислити жељу да постане добра тенисерка, док је отац Јоване Мирковић рекао да ће златник чувати за срећу и здравље своје ћерке.

Председник Уније пекара Србије Зоран Пралица каже да је чесницу, тешку преко 40 килограма, израдио мајстор Томислав Миљковић уз помоћ колега и да се она радила од два сата по поноћи до осам ујутру.

Дукати су дар шабачког предузећа "Веселиновићи", произвођача пекарске опреме.

Манифестацију у славу једног од највећих хришћанских празника, Божића, подржали су Управа града, СУП Стари град и Туристичка организација Беоргада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије