Читај ми!

Приступачан програм: Метаморфозе – Тамара Драгићевић (СЗЈ)

Глумица Тамара Драгичевић плени лепотом и талентом и једна је од најангажованијих из своје генерације. Од најранијег детињства је волела да имитира чланове породице и ликове са малих екрана. У основној школи кренула је у глумачку секцију, а затим постала члан позоришта Дадов. Након трећег разреда гимназије, уписала је Факултет драмских уметности, у класи професора Драгана Петровића Пелета. Дипломирала је 2011. године, а затим уписала и мастер студије глуме.

За своје младе године је у позоришту, на филму и ТВ серијама остварила бројне улоге. "Мирис кише на Балкану", "Монтевидео" и "Војна академија" су наслови у којима глуми на самом почетку каријере. Игра у то време и ван граница земље, улогу сестре Николе Тесле у остварењу Џона Милијуса.

У позоришту је у представама: "Игра у тами" и "Константин"… на Данима комедије добија награду за најбоље глумачко остварење, за улогу Саше у представи "Добри ујкца".

2015. године има главне улоге у филмовима "Игра у тами" и "Панама".

Стални је члан ансамбла позоришта Атеље 212 у којем запажено игра у представама "Славна Флоренс", "Ноћна стража", "Овај ће бити другачији", "Пристанак", "Син", "Мама"...

У Звездара театру у представи "Рођендан господина Нушића" тумачи лик Љубинке Бобић. У Југословенском драмском је у представама "Чудо у Шаргану" и "Развојни пут Боре Шнајдера".

У филму "Тома" осваја регион улогом прерано страдале фолк певачице Силване Арменулић.

Тамарин супруг Петар Бенчина и њен брат Миодраг Драгичевић су такође изузетни глумци.

Њен мото је Није живот што и пољем прећи, али и Можемо све да пожелимо и не морамо ништа што не желимо. Верује да свако кроји живот по својој мери.

Сматра да је спољашњи изглед одраз унутрашњег стања личности. Када је срећна, доноси велике одлуке, а позитивне мисли су њен рецепт за срећу.

Ауторка и уредница: Оливера Милошевић

Сниматељ: Васко Васовић

Монтажер: Јаков Пејов

Режија: Милица Митровић

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије