Читај ми!

Милош Раичковић

Поводом два концерта ауторске музике у Београду, гост емисије је композитор и диригент Милош Раичковић.

Његове композиције, на концерту у Дому војске Србије, извео је Уметнички ансамбл Министарства одбране Станислав Бинички. Солисти су били Уна Станић, виолина и Владимир Милошевић, клавир, а дириговао је сам аутор. Емисија је снимљена уочи променадног концерта у Коларчевој задужбини на којем ће бити изведено неколико Раичковићевих камерних композиција. На различитим инструментима свираће дванаест уметника.

Милош Раичковић је рођен у Београду, живео је и радио у Паризу, Лос Анђелесу, Хонолулуу, Хирошими и Њујорку. Оркестарска дела: Срећна увертира, B-A-G-D-A-D, Зимски валцер, Emperor, the Last, Коло видовданско... Хорска и вокална музика: Величаније Св. Сави, Парастос, Laraisondetre, Писмо из Америке, The Spring, Песма Гаврила Принципа... Написао је низ дела камерне музике и композиција за соло инструменте.

У разговору о стваралаштву Милоша Раичковића учествује и музиколог, др Ивана Медић.

Монтажа: Предраг Кашман

Режија: Ивана Стивенс

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

 

 

 

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије